Forum Settings
Forums
New
Sep 22, 2009 5:39 AM

Jun 2009
482
Dziwne, ze takiego tematu nie mieliśmy. No więc tak... topic niech działa na podobnych zasadach jak ten tapetami. Ktoś pisze nam jakiego rodzaju szuka anime, co lubi, czego nie cierpi itp. i jeśli ktoś ma ochotę to poleca mu jakiś tytuł/tytuły. To i nie tylko. Jeśli ostatnio przypadło nam do gustu jakieś anime (lub manga) to możemy je tutaj również polecić. Dwie sprawy:

- Polecając komuś cokolwiek, uwzględniamy jego listę w profilu. Patrzcie, czy nie polecacie czegoś co już ktoś oglądał.
- Poza samym tytułem napiszcie zawsze z 2-3 zdania o danym anime. Z 1-2 linki do jakichś opisów czy recenzji również mile widziane. Ba, jeśli ktoś ma pod ręką to od razu może dać link do np. torrenta.

Ja chwilowo niczego nie szukam bo moja lista PTW pęka w szwach. Polecić za to mogę mangę Berserka (którą od paru dni czytam jak szalony).

- http://myanimelist.net/manga/2/Berserk (opis na MAL)
- http://manga.tanuki.pl/strony/manga/201-berserk/rec/150 (recenzja na Tanuki)
- http://thepiratebay.org/torrent/4470272/Berserk_Manga_volume_1-33 (link do torrenta - skany w naprawdę dobrej jakości)

Tu aż tak wiele pisać nie muszę. Berserk to swoista legenda. Manga jest równie dobra jak samo anime (chociaż inna). Bardziej nastawiona na rzeczy ponad naturalne i magię. Anime było dosyć normalne pod tym kątem (poza początkiem i końcem). Gutts jest jednym z największych kozaków z jakimi się zetknąłem. Puck z poczatku irytuje ale potem staje się fajny. Nic tylko czytać. Po Berserku biorę się za Claymore :>.

PS. Niech ktoś podklei może ten temat.
BierzgalSep 22, 2009 1:01 PM
Reply Disabled for Non-Club Members
Sep 22, 2009 12:46 PM

Mar 2009
488
Bardzo przydatny temacik... Może dla mnie akurat nie w tej chwili bo mam zaplanowane najbliższe 4-5 miesięcy, ale gdy skończę to napisze tutaj ;).
Sep 22, 2009 3:13 PM

Jan 2008
1724
Może dla mnie akurat nie w tej chwili bo mam zaplanowane najbliższe 4-5 miesięcy, ale gdy skończę to napisze tutaj ;).

Z ta roznica ze ja mam w PTW na najblizsze dwa lata.

Co do polecania (za bardzo nie chce mi sie w linki bawic bo kazdy moze sobie sam znalezc poswiecajac te 30 sekund) to na moment obecny:

• Air
  • Chrno Crusade
  • Chrome Shelled Regios
  • Clannad
  • Code Geass - Hangyaku no Lelouch
  • Death Note
  • Darker Than Black
  • ef - a tale of melodies
  • ef - a tale of memories
  • Kanon (2006)
  • Kaze No Stigma
  • Phantom ~Requiem for the Phantom~
  • Shakugan No Shana
  • sola
  • Soul Eater
  • Spice and Wolf
  • Toradora!
  • True Tears
  • Zero No Tsukaima

I jeszcze jako bonus - Californication for evah! Drugi sezon trzyma poziom oj taaak. Tylko co poniektorzy traktuja to jaka durna komedie z dymaniem co minute a tak jest tylko w 50% Mocno polecam.
  • WerchielSep 22, 2009 3:16 PM
    Sep 22, 2009 3:38 PM

Jul 2009
    161
    Z anime które wymieniłeś nie widziałem tylko ef - a tale of melodies.^^
    I popieram reszta jest jak najbardziej godna polecenia.

Ale ja bym jeszcze dodał takie serie jak:

* Major
    * Macross Frontier
    * 5 Centimeters per Second
    * Hajime no Ippo
    * Monster
    * Kaze no Yojimbo
    * Black Lagoon

Reszty teraz nie chce mi sie wymieniać ale tyle na razie powinno wystarczyć.:)
    Sep 22, 2009 3:50 PM

Jan 2008
    1724
    W
    T
    F

Czemu na mojej liscie byosoku nie ma O_OO_O_O_O_O_O_O_O Zgrzeszylem... Ide sie powiesic...
    Sep 22, 2009 3:55 PM

Jun 2009
    482
    Eh, eh, właśnie po to pisałem by napisać chociaż parę słów by nie walić tytułami jak maniacy :P. Tak to równie dobrze może ktoś poskakać po listach i spisać sobie tytuły ktore dostały 9-10/10 ;p. Dajcie coś z siebie i dopiszcie chociaż komentarz w nawiasie czy podzielcie na grupy według typów. A nie obok siebie romans, mechy a dalej jakaś komedia :P. Dragon leniu, Werch chociaż linki dał :P.

Btw. dzisiaj mi się nie chce, jutro wrzucę parę ciekawych tytułów.
    Sep 24, 2009 6:34 AM

Jun 2009
    482
    Kiepsko się czuję przez ostatnie dni to nie mam ochoty na razie się rozpisywać :/. Wkleję tylko to co mi kiedyś ktoś podrzucił. Odnosne "co PONOĆ warto obejrzeć".

Sep 24, 2009 6:56 AM

Jan 2008
    1724
    O wlasnie Bartender leci na Kuchnia.TV, raczej specyficzne nie powiem ale ogolnie to na +
    Oct 22, 2009 6:16 AM

Mar 2009
    488
    Chciałbym znaleźć trzy tytuły odpowiadające moim wymaganiom, mam nadzieje, że opisze jasno czego szukam a Wy zaproponujecie mi coś sensownego :).

1. Romansidło, może być z komedią i dramatem... Chciałbym żeby nie była to kolejna głupkowata szkolna haremówka z nadmiarem fanserwisu... Jeżeli już to coś z jajem w stylu "Toradory!" lub "NANY". Długość serii do 50 odcinków...

2. Fantasy z dramatem. Mnogość wielobarwnych postaci, ciekawe walki, bez cukierkowej otoczki... Fabuła liniowa i spójna. Coś na poziomie "X". Maks do 50 odcinków...

3. Zawsze jakoś lubiłem tematykę podróży w czasie / miedzy wymiarami, czyli "co by było gdyby?"... Coś podobnego może do: "Noein", "Toki wo Kakeru Shoujo"...

Zanim mi coś polecicie to sprawdźcie czy już tego nie widziałem lub czy nie oglądam obecnie :P: http://myanimelist.net/animelist/Atori-san&order=1&status=7&tag=

Dzięki z góry.
    Atori-sanOct 22, 2009 6:22 AM
    Oct 22, 2009 9:00 AM

Apr 2008
    294
    1) Obczaj sobie - Tonagura!, Summer, Ajimu Kaigan Monogatari, I"s Pure i REC.
    2) Zdecydowanie Claymore

A tak btw - zobacz jeszcze baccano ^^

Oct 22, 2009 9:21 AM

Jun 2009
    482
    1) Ajimu Kaigan Monogatari, Ah My Goddess, Love Hina, Lovely Complex, Nodame Cantabile.
    2) Hmm... może Berserk? Chociaż dramy to tam niewiele. Claymore podobnie. Shingetsutan Tsukihime wydaje się podobne do X (chociaż tego drugiego nie widziałem).
    3) Nie wiem :P. Muszę pokminić. Higashi no Eden jest taki "inne".

No i nie wiem czy można by zestawić "fantasy" z "science fiction" np. Bo z tego znam parę naprawdę niezłych tytułów :).
    BierzgalOct 22, 2009 9:25 AM
    Oct 22, 2009 10:13 AM

Sep 2009
    884
    1) Saiunkoku Monogatari - niby shoujo z bandą bishounenów, ale ogląda się całkiem przyjemnie. Najlepiej z dziewczyną;)
    Nogizaka Haruka no Himitsu - sympatyczna komedia romantyczna o otaku. Trafia się trochę fanserwisu (mniej, niż sugeruje OP).

2) Basilisk: Kouga Ninpou Chou - Romeo i Julia po japońsku, z większym naciskiem na walkę. Z fantasy są tu tylko techniki ninja, ale resztę wymagań powinno spełnić;)
    Fate/stay night - zaczyna się trochę jak shounen, ale później robi się poważniejsze.

3) Trudne... Może Yami to Boushi to Hon no Tabibito? Dziwne anime z motywem podróży pomiędzy światami-książkami. Trochę trudno się w tym początkowo połapać. No i jest sporo fanserwisu, ale ładnego (shoujo-ai zahaczajęce o yuri^^).
    Oct 22, 2009 11:10 AM

Mar 2009
    488
    Soanseth said:
    Tonagura!
    Ecchi, Harem - chyba niezbyt tego szukam :P

Soanseth said:
    Summer
    Hmm... nie :P

BierzSoan said:
    Ajimu Kaigan Monogatari
    To już widziałem i jest na mojej liście.

Soanseth said:
    I"s Pure
    Niby typowy romans szkolny, no ale dobra PTW. Kreska wydaje się interesująca.

Soanseth said:
    REC
    PTW, ale też specjalnie mnie nie zaintrygowało.

BierzSoan said:
    Claymore
    Pasuje.

Bierzgal said:
    Ah My Goddess, Love Hina
    Oj nie :P.

Bierzgal said:
    Lovely Complex
    Spróbuje.

Bierzgal said:
    Nodame Cantabile
    Troszkę zbyt nudnawe się wydaje.

Bierzgal said:
    Berserk, Higashi no Eden
    Miałem już to wcześniej w PTW.

Bierzgal said:
    Shingetsutan Tsukihime
    Dawno temu czytałem recenzje tego na tanuki, dzięki za przypomnienie.

Pabloc said:
    Saiunkoku Monogatari
    Nie dla mnie :P.

Pabloc said:
    Nogizaka Haruka no Himitsu
    Zaciekawiło mnie :).

Pabloc said:
    Basilisk: Kouga Ninpou Chou
    PTW.

Pabloc said:
    Yami to Boushi to Hon no Tabibito
    Do "3" bardziej chciałem S-F, niż coś baśniowego z ecchi ;).
    Oct 22, 2009 12:07 PM

Feb 2009
    433
    Atori, z gory uprzedzam, ze nie sprawdzałam listy, bo nie lubie sie w to bawic :P

1. Nodame Cantabile (w pierwszym sezonie pod koniec coś tam się dzieje, by drugi cały mozna bylo nazwac romansem :P),
    Honey and Clover,
    Paradiss Kiss,
    His and Her Circumstances,
    Special A (choc dla mnie srednie...),
    Bokura ga Ita (bardziej dramat niz komedia...),
    Skip Beat! (choc ja mowie bleee, bo mi sie baaardzo nei podobalo... a podobno podobne do H&H cicumstances...),
    Yamato Nadeshiko Shichi Henge (swietna komedia, ale romans jest raczej bardziej "pozorowany" :P )
    no i na koniec Lovely Complex

2. Mi zawsze X kojarzyl sie z Escaflowne. Moze tobie się spodoba :P
    A jak fantasy, to tylko 12 Królestw.Niby 45 odcinków, ale naprawde świetne anime.
    Seirei no Moribito,
    Basilisk (choc to do fantasy ma sie nijak, ale naprawde dobre anime akcji)

3. Tu tez bym powiedziała Yami to Boushi to Hon no Tabibito, ale jak widze nie jestes zainteresowany :P
    Abenobashi Mahou Shoutengai, wiele wymiarow, sporo smiechu :P
    IssinaOct 22, 2009 12:26 PM
    Oct 22, 2009 12:37 PM

Jun 2009
    482
    Atori-san said:
    BierzSoan said:
    Ajimu Kaigan Monogatari
    To już widziałem i jest na mojej liście.

A, przeoczyłem.

Atori-san said:
    Bierzgal said:
    Ah My Goddess, Love Hina
    Oj nie :P.

Dałeś School Rumble 10/10. Love Hina jest bardzo podobnej ligi więc imo powinno ci się spodobać. AMG trochę spokojniejsze (podobne to Hiny, ale w innych miejscach niż Hina do SR).

Atori-san said:
    Bierzgal said:
    Nodame Cantabile
    Troszkę zbyt nudnawe się wydaje.

Nudne nie jest w żadnym wypadku. Jest tam parę nieziemskich jazd. Jedynym warunkiem obejrzenia jest wytrzymanie faktu, że ok 50% tego anime to słuchanie muzyki klasycznej.

Atori-san said:
    Bierzgal said:
    Berserk, Higashi no Eden
    Miałem już to wcześniej w PTW.

Widziałem. Ale to nie oznacza, że byś to obejrzał nawet jak masz na coś takiego ochotę ;). To też przypomniałem :P. Ja mam niektóre tytuły w planach od ponad dwóch lat np.

Myślę cały czas nad czymś co by pasowało pod punkt 3.
    Oct 22, 2009 1:09 PM

Mar 2009
    488
    Issina, jutro sprawdzę Twoje propozycje. Dziś już nie mam siły na grzebanie w sieci, ale dzięki z góry za wysiłek ;).

Bierzgal, raczej bym nieporównywał genialnej parodii jaką jest School Rumble do zwykłego romansidła - przynajmniej takie mam zdanie po przeczytaniu dwóch recenzji Ah My Goddess.

Bierzgal said:

Myślę cały czas nad czymś co by pasowało pod punkt 3.
    No właśnie, temat tak oklepany w szeroko pojętej kinematografii a ciężko coś z anime znaleźć, eh...
    Oct 22, 2009 1:16 PM

Jun 2009
    482
    Nie ufaj recenzjom, a tym bardziej tym z Tanuki. Takie głupoty pisza, że az żal człowieka ściska czasem (przykład? ocena dla Detroit Metal city 4/10). To już lepiej poczytać komentarze ludzi tam lub reviews na MALu. SR i Hina śmieszą na podobne sposoby imo. A oglądałem jedną serię po drugiej pamiętam :P. Ofc to rzecz gustu.

Btw. SR to nie parodia. Niczego nie parodiuje :P.
    Oct 22, 2009 1:17 PM

Sep 2009
    884
    Przyszedł mi do głowy tytuł który mogłyby pasowac pod pkt. 3 - Natsuiro no Sunadokei.
    Niestety, znam tylko grę (visual novel) na podstawie której powstało, za samo anime nie ręczę. Nie wiem co im się mogło zmieść w 2 odc. ale raczej niewiele (spis treści?;))
    Oct 22, 2009 1:35 PM

Nov 2008
    591
    1)
    Akane-iro ni Somaru Saka
    Ouran hight school host club
    Seto no hanayome
    nogizaka haruka no himitsu

2)
    wolf rain ?
    Karas ( co do fabuly to tak sobie ale walki i grafika fajna xD )
    Nabari no Ou ( no calkiem calkiem , mze sie spodoba ;) )
    Boogiepop Phantom ( to tak przy okazji xD )
    Kikoushi Enma ( to tez xD )
    Tokyo Majin Gakuen Kenpucho: Tou ( ciekawe walki + troszku dramatu ;) )
    Toaru Majutsu no Index ( moze sie spodoba ? xD )
    Basilisk ( obowiazkowo )

moze cos tam sobie wybierzesz ;)

a no i kara no kyoukai tez by wypadalo do konca obejrzec nie sądzisz ? xD
    Daisuke90Oct 23, 2009 1:00 AM

Oct 22, 2009 1:51 PM

Feb 2009
    433
    Pytanie tylko, gdzie ty w Boogiepopie masz fantasy?! Oo
    Jako tako wybitnej akcji z pojedynkami tam tez nie ma...
    To jest thriller/psychologiczne i nie lezy to na tej samej polce, co X.
    Anime samo w sobie jest wg mnie swietne, ale jezeli ktos zasiadze przed nim oczekując pojedynków itp, to sie z lekka moze zawieść na tym tytule...
    Oct 22, 2009 3:41 PM

Nov 2008
    591
    ale widzisz , dlatego napisalem przy okazji xDD

to jest ciekawe anime , nie ma w nim wartkiej akcji i ani troche fantasy , ale i tak jest godne obejrzenia xD

Oct 23, 2009 1:12 AM

Feb 2009
    433
    To jak pisałam wyzej, nie pakuj go w kategorie, do ktorej nijak pasuje, bo możesz tylko ludziom popsuć seans, zwłaszcza, że Boogiepop nalezy do baaardzo specyficznych tytułów :>
    Oct 24, 2009 3:33 AM

Aug 2009
    240
    Beck - jedno z najlepszych i najbardziej realistycznych muzycznych anime/manga manga pokazuje całość fabuły anime tylko jej fragment)

Death Note - nic dodać nic ująć

Fullmetal Alchemist (manga) świetna historia przedstawiona z dużą dozą humoru potrafi rozbawić wzruszyć i przykuć na dłużej

Ga rei zero (anime) - dla mnie absolutnie jedno z lepszych anime jakie widziałem pod względem fabularnym i nie tylko
    Ga rei (manga) także polecam

Higurashi no Naku Koro ni / Kai / Rei oryginalna i intrygująca fabuła
    Umineko no Naku Koro ni dla fanów tego wyżej

Pandora Hearts - całkiem przyjemne anime przygodowe ze sporą dawką humoru osobiście przypomina mi FMA pod względem humorystycznym /niestety końcówka anime nie trzyma się mangi która jak to bywa zazwyczaj jest lepsza od anime/

School Rumble moja ulubiona komedia^^ gorąco polecam mangę gdyż 3ci sezon anime skrócił drastycznie fabułę w której dużo się działo^^

Hellsing manga - pierwsze wrażenie to po prostu masakra w wykonaniu Alucarda lecz po przeczytaniu do końca można odnaleźć w Hellsingu o wiele więcej sam tytułowy bohater nie jawi się jak na początku tylko w jednej barwie

Elfen lied manga - kreska nie za ładna lecz historia tragiczna i wzruszająca traktująca o ludzkim okrucieństwie

to tyle z moich faworytów;]
    Sep 17, 2010 6:10 AM

Jul 2010
    13
    Okeyy... to tak...poszukuje anime typu komedia romans, dramat romans...
    Cos w stylu Nana, Paradise Kiss albo Yamato nadeshiko shichi henge... :D
    Znacie cos takiego? :P
    Sep 17, 2010 6:23 AM

Feb 2009
    433
    Na tamtej stronie już poleciało kilka takich tytułów. Ode mnie
    Honey and Clover,
    Special A
    Bokura ga Ita
    Skip Beat
    Lovely Complex
    Nodame Cantabile
    Reszta też wypisała parę pasujacych serii.
    Sep 17, 2010 7:10 AM

Jul 2010
    13
    Issina said:
    Na tamtej stronie już poleciało kilka takich tytułów. Ode mnie
    Honey and Clover,
    Special A
    Bokura ga Ita
    Skip Beat
    Lovely Complex
    Nodame Cantabile
    Reszta też wypisała parę pasujacych serii.

wszystkie wymienione obejrzałam.

przejrzałam tez wczesniej temat ;) jesli by mi cos wpadło w oko nie pytałabym o to samo.. :P

jakies inne propozycje?
    Sep 17, 2010 8:08 AM

Sep 2008
    1511
    Wstyd sie przyznac ze sie kiedykolwiek cos takiego ogladalo ale:
    W ~ Wish - drama romance
    Gunparade March - drama mecha romance(choc mecha jest tam moim zdaniem troche malo, i jak dla mnie za malo :P )
    RAY The Animation
    Sep 18, 2010 2:59 AM

Jul 2010
    13
    Konik said:
    Wstyd sie przyznac ze sie kiedykolwiek cos takiego ogladalo ale:
    W ~ Wish - drama romance
    Gunparade March - drama mecha romance(choc mecha jest tam moim zdaniem troche malo, i jak dla mnie za malo :P )
    RAY The Animation

hmmm... ;]
    no nie w moim guście... :P
    Sep 18, 2010 3:32 AM

Sep 2008
    1511
    To prosta odpowiedź... Klikasz swoje ulubione tytuły i patrzysz na rekomendacje innych...
    Sep 18, 2010 3:42 AM

Jul 2010
    13
    Konik said:
    To prosta odpowiedź... Klikasz swoje ulubione tytuły i patrzysz na rekomendacje innych...

OOOOOOOOooooooooo.....łooooooooooOOOOOOOO :D
    wiem wiem, blondynka żem i nie wpadłam na to wczesniej :D
    dziekuje :D
    Jan 2, 2011 9:33 AM
    Aug 2010
    4
    A ja za to polecę anime takie jak:
    Fullmetal Alchemist Brotherhood - Anime opowiada o dwójce braci, którzy chcieli wskrzesić swoją zmarła matkę za pomocą Alchemii, ale im się to nie udało i pierwszy Edward stracił nogę a kolejny bohater Alphonse stracił przez to całe swoje ciało, Ed załamany tym, że stracił brata bez chwili wahania umieścił jego duszę w zbroi, która stała nieopodal niego, po kilku latach Ed i Al zostali państwowymi alchemikami, żeby dzięki temu odzyskać swoje ciała, lecz zostali wplątani w nieciekawą sprawę związaną ze "sztucznymi ludźmi". Anime to jak najbardziej shounen, ma 63 epizody, można go oglądać jak szalonym. Tutaj daje link do Recenzji:
    http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1646-fullmetal-alchemist-brotherhood/rec/1808

Death Note: Anime jest chyba najciekawszym jakie oglądałem, opowiada o losach zwykłego chłopaka z liceum o imieniu Raito (z ang. Light), ale pewnego dnia widzi spadający notes za oknem sali, postanawia sprawdzić co to było, więc udaję się po niego, okazuję się, że to nie był zwykły notes a notes śmierci, pozwala on na mordowanie poprzez wpisanie imienia swojego celu i wyobrażeniu sobie jego twarzy, Raito dowiaduję się, że ten notes zgubił Shinigami zlatujący na ziemie Ryuuk, Nasz bohater postanawia być bogiem tego świata i chce oczyścić ten świat ze zła, w ciągu kilku dni masowo giną przestępcy pokazani w telewizji, naglę tą sprawą zaczął się interesować największy detektyw na świecie "L".Anime posiada 37 epizodów, jest najciekawszym jakie oglądałem, to anime można obejrzeć w 1 dzień, bo wciąga niemiłosiernie.
    Tutaj zamieszczam recenzje :
    http://anime.tanuki.pl/strony/anime/895-death-note/rec/917

Myślę, że na pewno komuś się przyda ta recenzja, wszystko pisane przeze mnie :)
    Jan 2, 2011 2:49 PM

Oct 2010
    93
    Tak więc szukam czegoś do obejrzenia a że już sporo widziałem więc rozglądam się już pośród serii ze stosunkowo niskimi ocenami. I tu moje pytanie, czy może ktoś polecić jakieś serie które przez recenzentów są nisko oceniane a warto obejrzeć (takie niedocenione perełki) ? Gatunek w sumie obojętny (no może z wyłączeniem shounen-ai/yaoi).
    Jan 2, 2011 4:00 PM

Sep 2009
    884
    Hmm, nie wiem czy to zaraz "niedocenione perełki", czy po prostu kwestia mojego specyficznego gustu, ale co tam. :P

Cat Soup - abstrakcyjne i surrealistyczne, jeśli lubisz różne dziwadła.
    Yami to Boushi to Hon no Tabibito i Touka Gettan - też dziwadła, trudno sklasyfikować do jakiegoś jednego gatunku, trzeba oglądać na trzeźwo bo można się pogubić. :P A no i trochę ładnego Yuri też mi nie przeszkadzało. ^^
    Fafner - Stare dobre mechy. ^^ Tylko bez wkurzających emo-pajaców.
    Blassreiter - Miałem bardzo niskie oczekiwania co do tego anime, może dlatego tak mi się spodobało. Zaczyna się jak standardowa sieczka S-F ale szybko się rozkręca. Podobał mi sie dość ponury klimat.
    Simoun - Shoujo-ai S-F. Ciekawe i oryginalne, tylko nie nastawiaj się na wartką akcję. No i postaci trochę dziwnie narysowane.

Nie wiem czy te są wystarczająco mało popularne, ale mi się nie chce dalej kombinować. ;P

A ja sobie właśnie zacząłem oglądać to MM!. :D Nawet niezłe. Obawiałem się że to bedzie jakies debilne ecchi, a na razie jest całkiem fajne. ^^
    May 14, 2011 4:51 PM
    May 2011
    3
    A ja polecam Beck(a) - manga dość interesująca , czasem zaskakująca i co ważniejsze wciąga w pozytywny sposób :)
    Jun 4, 2011 6:41 PM

Dec 2007
    71
    a ja dziś polecę manhwę którą ostatnio czytałem - Noblesse http://www.mangafox.com/manga/noblesse/ wprawdzie to web comic, ale niczym nie odstaje od "prawdziwych" serii, niezła fabuła, ciekawe postaci....-polecam :)
    Jun 18, 2011 2:42 AM

Dec 2010
    1
    Polecam Puni Puni Poemy. To naprawdę wspaniałe anime które można postawić na równi z hitami jak Neon Genesis Evangelion czy Samurai Champloo. Te efekty animacji są wręcz zachwycające i trzymają widza w napięciu, a intrygująca fabuła dotykająca psychologicznych problemów bohaterów stawia ją na samym piedestale najlepszych anime.
    Jun 19, 2011 9:35 AM

Sep 2008
    1511
    Pancirno, my znamy Puni Puni Poemi, poza tym chyba każdy tu potrafi korzystać z MALa i sprawdzać tytuły... A szczerze to lepiej już zabrać się za takie arcydzieła jak Mars of Destruction, Tenkuu Danzato Skelter Heaven czy 6 Angels.
    Jun 20, 2011 1:43 AM

Jan 2008
    1724
    Zrob to jeszcze raz a zabije!

Poemi Watanabe (a.k.a. Kobayashi) is a 10-year-old girl with aspirations of being a famous voice actress. Unfortunately, her school grades are bad and her voice acting is even worse. But when a mysterious alien kills her parents and wreaks havoc all over Tokyo, Poemi grabs a talking fish, skins it into a wand and becomes the magical girl Puni Puni Poemi to save the day.

Uo k*rwa murowany hicior.

Edit: To nie trolluj i nie bluzgaj, bo będę wywalać. Iss :P
    IssinaJun 20, 2011 2:18 AM
    Aug 18, 2012 10:45 AM

Aug 2009
    240
    Nise Koi świetna komedia romantyczna uśmiałem się co nie miara a i sytuacja komplikuje się z rozdziału na rozdział. Gorąco polecam.
    May 16, 2015 5:40 PM

Mar 2015
    1
    Poleciłby mi ktoś co by pasowało do tego co oglądałem?
    Sam nie mogę znaleźć xD
    May 25, 2015 3:33 AM

Aug 2013
    28
    Sądząc po ocenach i obejrzanych tytułach sądzę, że spodoba Ci się Mahou Shoujo Madoka Magica. Polecam też Monogatari Series, ale tutaj to różnie bywa - nie każdemu się podoba. Czuję też, że może Ci dopasować do gustu Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru.
    Jun 15, 2015 11:00 PM

Jan 2008
    1724
    Drugi sezon Yahari wychodzi w tym sezonie. Generalnie polecam przeglądać co sezon http://anichart.net/summer - może nie tak jak ja gdzie oglądam po 20 serii na raz ale na pewno coś ciekawego uda się wybrać.
    Aug 3, 2015 3:00 PM
    Aug 2015
    1
    Witam szukam jakiegoś dobrego i w miarę długiego przygodowego anime ( najlepiej fantasy) fajnie by było żeby nie brakowało w nim akcji ( mogło by być też trochę eechi)
    Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» OFFTOPIC ( 1 2 3 4 )

Bierzgal - Sep 16, 2009

158 by Daisuke90 »»
    Oct 12, 2023 2:40 AM

» [OT]Uzytkownicy w realu ;) ( 1 2 3 )

Daisuke90 - May 26, 2009

116 by Antixus »»
    Jun 19, 2022 12:44 PM

» Opinie nt. anime/mang ( 1 2 )

Bierzgal - Nov 5, 2009

66 by JEBAC_ANIME0997 »»
    Jun 3, 2022 3:08 PM

» Can anybody hear me? Or am I talking to myself?

Daisuke90 - Oct 22, 2018

1 by Werchiel »»
    Mar 25, 2020 9:15 AM

» Czwartkowe spotkanie !!! :D

Daisuke90 - Mar 8, 2015

0 by Daisuke90 »»
    Mar 8, 2015 8:26 AM
    It’s time to ditch the text file.
    Keep track of your anime easily by creating your own list.
    Sign Up Login