Forum Settings
Forums
New
Aug 14, 2012 12:48 PM

Jun 2011
2052
W każdej serii można odnaleźć sceny, które komuś podobały się bardziej od innych. To właśnie do takich momentów najchętniej się wraca i ogląda się je w nieskończoność, sprawiając, że nawet niektóre dialogi same zapadają nam w pamięć. Czy w Skip Beat! również możecie wskazać konkretne sceny, które bardzo pokochaliście? To właśnie temat do rozmowy o nich.

Skip Beat! oglądałam już trzy razy, jednak mimo wszystko niezwykle chętnie wracam do poszczególnych odcinków, szczególnie tych związanych z grą Kyoko. Chyba najczęściej oglądam moment, w którym Kyoko grała z tą skręconą kostką, a potem zemdlała. Za każdym razem jestem pod wrażeniem tego, jaki profesjonalizm pokazała w tej sytuacji, mimo że była tylko początkującą aktorką.
Często również oglądam przesłuchanie do reklamy, w której brały udział Kyoko i Kanae. Szczególnie tę drugą część, gdzie Kyoko wymyślała całą scenę z marszu. I potem te jej genialne słowa, kiedy oblewa Kanae wodą i pokazuje na swój policzek, jakby miała to być jej zemsta. I kolejne słowa "Żartowałam" i ten jej język xD Oglądałam to już tyle razy, że dokładnie wiem, co dzieje się po czym xD

Jeśli chodzi o takie mniej istotne sceny, to bardzo lubię moment, kiedy:
1. Ren podnosi kamień Kyoko i jej go oddaje. Ten "kangur" w tamtej chwili bawi mnie za każdym razem, kiedy o tym pomyślę :D
2. Moment, kiedy Kyoko pokazuje Renowi kciuk do dołu na znak śmierci, a potem przed nim ucieka. I wtedy, kiedy pada na kolana przed windą xD

To są takie pierwsze sceny, które przyszły mi do głowy. Zobaczymy, co wy zaproponujecie ;)
DarkNightyAug 15, 2012 3:15 AM
Reply Disabled for Non-Club Members
Aug 16, 2012 4:16 PM

May 2010
154
Ja Skip Beat oglądałam dość dawno temu, ale wciąż pamiętam wyraźnie kilka scen...

Po prostu kocham sceny z demonami xD uwielbiam te małe stworki :D poza tym odcinki w których Kyoko pracowała na stacji benzynowej na której nagle pojawił się Sho ^^. Sceny w których Kyoko przebiera się za kurczaka do tej pory mnie bawią jak tylko o nich pomyślę ;).

Ale moją ulubioną sceną z anime jest moment transformacji Kyoko, nie wiem czemu... chyba dlatego, że pokazała wtedy, że jak się chce można się zmienić.
DarkNightyAug 17, 2012 3:25 AM
Aug 17, 2012 7:03 AM

Mar 2012
164
Pierwsze, co mi przychodzi na myśl, to sceny, kiedy Kyoko przebrana za kurczaka rozmawia z Renem xD Te ich rozmowy były tak zabawne! Jak teraz o nich myślę (niestety nie pamiętam ich aż tak dobrze), to mam straszną ochotę na rewatch! W sumie to nie byłby zły pomysł, może naszłyby mnie jakieś nowe tematy do rozmowy :)

No i podobnie jak cytrynka, uwielbiam sceny z demonami! Były strasznie przerysowane, ale właśnie przez to takie dobre!
Aug 18, 2012 9:45 AM

Mar 2008
90
Moje ulubione sceny? Bez spoilerowania nie dałoby rady, ale mogę przytoczyć te z anime XD

- na pewno wszystkie konfrontacje Kyoko z Renem w L.M.E. To po prostu majstersztyk jak ona np. starała się unikać Rena, a ten z uśmiechem na nią naciera :D Coś jak walka psychologiczna między nimi.
- scena, w której Kyoko gra ze skręconą kostką. Siedziałam i w napięciu oglądałam kolejne momenty z tego i co chwila było takie "uooo~". Może to nie wynika z profesjonalizmu Kyoko, tylko ja uważam, że dlatego, iż wykorzystała te umiejętności, których nauczyła się w pensjonacie (dobrze mówię?) rodziców Shou. Gdyby nie to, uroki tamtej gry aktorskiej spadłoby o połowę i nie byłoby całego "uooo~".

Na razie to tyle, bo musiałabym kopać po źródłach, co było jeszcze, a za bardzo nie mam ochoty ^^"

Aug 19, 2012 6:05 AM

Oct 2009
2855
Kurczę... dawno to oglądałam i niewiele pamiętam...
Ale chyba mam dwa takie naj:
- moment, w którym Kyoko dowiaduje się jaki z Sho padalec. Nie wiem czemu, chyba przebudzenie demonów mnie rozbraja xD
- kiedy Shou i Kyoko nagrywają teledysk. Może to zasługa piosenki, a może tego, że po prostu wyglądali wtedy fantastycznie :D
To tak w temacie Prisonera :D
Aug 19, 2012 6:24 AM
Jul 2009
1189
Wszystkie sceny z demonami i ta jak otwierają się drzwi windy i przed Kyouko staje Ren, a ona w krzyk i zamyka mu drzwi :D No i Kyouko pałająca zemstą do Sho za jego plecami, a gdy ten się odwraca jej niewinność :)
Aug 23, 2012 1:06 PM

May 2009
1012
Okej, bez spoilerowania nie potrafię, więc ostrzegam!

Skip Beat uwielbiam za całokształt, ale zdecydowanie moim ulubionym fragmentem z anime jest nagrywanie teledysku do Prisonera. Oglądałam te odcinki kilka (jak nie kilkanaście) razy i nadal wywołują u mnie salwy śmiechu. Szczególnie ubóstwiam moment, w którym:
a) Kyoko udaje fankę Sho, żeby go zmylić,
b) Kyoko po swoim wejściu do studia w charakteryzacji anioła nagle kopie Sho w nogę,
c) Kyoko próbuje poprawnie "zabić" Sho (wszystkie jej podejścia do tej sceny uważam za świetne - te niepoprawne też).
Prócz tego, uwielbiam także pierwszy odcinek, właśnie ze względu na przemianę Kyoko. Gdy oglądałam go za pierwszym razem, poprzysięgłam sobie, że wpiszę Kyoko w listę moich najbardziej znienawidzonych postaci, jeśli nie zmieni swojego "och, ach, Sho-chan~!" charakteru... a tymczasem trafiła w grono moich ulubionych bohaterek. :D Kiedy zobaczyłam jak nagle zmienia swój charakter i zamiast płakać zaczyna się demonicznie śmiać, byłam w szoku. A gdy pojawiła się w ostatniej scenie z pierwszego odcinka (już po "przemianie"), od razu pokochałam ją i cały pierwszy odcinek (mimo że irytował mnie w pierwszej chwili aż do momentu przemiany).
Z takich krótszych fragmentów uwielbiam:
-bitwę Kyoko jako kurczaka Bo z Shoutaro
-wszelkie retrospekcje Kyoko odnośnie jej życia przed przemianą
-sceny, które wymyśliły Kyoko i Kanae podczas castingu do reklamy
-Kyoko gnębiącą laleczki voodoo
-Kyoko i jej "znak śmierci" kciukiem do dołu, pokazany Renowi
-demony nienawiści Kyoko
-moment, w którym Maria przekonuje się, że ojciec ją kocha (naprawdę się wtedy wzruszyłam!)
-Kyoko orientująca się, że rodzice Sho chcieli ją wyswatać ze swoim synem i przechodziła trening "jak zostać żoną Shotaro"
-Ren, który sprawdza kim jest "Sho Fuwa" w telefonie (to było gdzieś na początku) oraz Sho, który wyzywa Rena wywracając popielniczkę(?) przed jego nogi
Napisałam naprawdę sporo, a w sumie jakbym się uparła to bym napisała więcej... o__O Chyba po prostu powinnam była stwierdzić, że całe anime mi się podoba!
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Ulubione momenty z mangi Skip Beat! [Uwaga na SPOILERY]

DarkNighty - Aug 19, 2012

7 by Natallcia »»
Dec 8, 2013 1:01 PM

» Gra forumowa: "Wybij coś"

DarkNighty - Aug 19, 2012

29 by Ashinami »»
May 15, 2013 9:46 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login