Podsumowania ? A czemu nie, choć jeszcze końca nie ma.
- Amagami SS+ plus - Jak wyżej, kontynuacja, czyli więcej o bohaterach, ale oceniam wyżej niż 1 sezon bo na 8/10.
- Ano Natsu de Matteru - Oryginalna podróbka Onegai Teacher, ale gorsza 6/10.
- Another - Na początku nie wiedziałem co o tym myśleć, potem mnie się bardzo podobało, ale po zwolnieniu akcji już słabiej 7/10.
- Bakuman 2 - Kontynuacja, czyli dokładnie to samo co czytałem w formie mangi wiele miesięcy do tyłu, ale dobrze przelane na serie anime 8/10.
- Beelzebub - Tak, wciąż to oglądam, nic się nie zmieniło 6/10.
- Black★Rock Shooter (TV) - Jakoś nudzi mnie ta seria,choć nie jest zła, 6/10 to max.
- Danshi Koukousei no Nichijou - przeszedł mi zachwyt, seria bardzo nie równa, ale wciąż atakuje humorem który rozkłada mnie na łopatki. Między 7 a 8/10 ale raczej ostatecznie dam to drugie. Dla zasady.
- Highschool DxD - Cycki, dużo cycków, i o dziwo wcale nie jest to zła seria. Słabe 7/10.
- Kill Me Baby - Czego oczekiwać po adaptacji 4 panelowej mangi (można się tego domyśleć), na początku myśle, ale gówniana podróba Lucky Star, potem już lepiej. I tak zaledwie 5/10.
- Mirai Nikki (TV) - Na początku zachwyt, bardzo mi się spodobało, potem oglądałem już z mniejszym entuzjazmem, przemianowuję ocenę z 8 na 7/10.
- Mouretsu Pirates - Ciężko to ocenić zważając że wstrzymałem się po 6 odcinku a seria jest 2sezonowcem.... stoi na 5/10 i oglądam od niechcenia w wolnym czasie.
- Natsume Yuujinchou Shi - To pierwsze anime z którym przygodę zacząłem od 4 sezonu i 4 odcinka, i tak dooglądałem do 9ep, zanim oglądnąłem początek sezonu i zabrałem się za pierwszy sezon żeby to wszystko zrozumieć.
Zwyczajnie zobaczyłem ten tytuł z "koleżanką", która bardzo chciała zobaczyć najnowsze odcinki, a że byliśmy u mnie to pozwoliłem sobie na ten czyn.
Na razie temu sezonowi daję 6/10, Zobaczyłem pierwszy i jemu dałem 7/10.
Jeszcze zostały 2 i 3 żeby kontynuować z ostatnim seans....
- Nisemonogatari - Już pisałem, troche się w tym tytule pogubiłem, zapomniałem sobie akcję z pierwszego i po zakończeniu tego zamierzam go sobie ładnie od początku zobaczyć, żeby zrozumieć co mi uleciało. Już Bakemonogatari sobie przypomniałem
Nie zmienia to faktu że świetny tytuł 8/10.
- Papa no Iukoto wo Kikinasai! - Przeciętniak.... który mnie się podoba w seansie, kolejny z tych nafaszerowanych pozytywnym myśleniem tytułów.
Zawyżone 7/10.
- Phi Brain: Kami no Puzzle - Kończę bo zacząłem.... to tyle 5/10
- Recorder to Randoseru - Nie wiem w jaki sposób obiektywnie ocenić 2 minutowy tytuł... Taki o se zabawny, z powtarzalnymi dowcipami, nic więcej 6/10.
- Rinne no Lagrange - Sezonowy przeciętniak, nic więcej 5-6/10
- Zero no Tsukaima F - Nie trzeba nic dodawać, tytuł zrobiony na siłę, dla kasy, najsłabszy z sezonów, za to z większą chyba porcją gagów.
Ale że się uśmiałem to daję te 6/10 (Widać lubię i prymitywny humor).
Ja oceniam tytuły po tym jak dużo mi przyjemności daje ich oglądanie, i takze oglądam je mniej więcej w takiej kolejności.
Jak się przy nim bawię, tak go ocenię.
Dlatego potrafię czasem ocenić dobry tytuł za dno (przykład z Baccano!)
Albo zawyżyć ocenę (nie warto wymieniać), i w ten sposób oceniłem tego sezonowe tytuły.
Czyli całkiem nieźle, sezon mnie się podobał. |