Forum Settings
Forums
New
Jul 13, 2012 10:01 AM
Jul 2008
17
Czasy oglądania na bieżąco są już za mną :] Nie lubię czekać no i zapominam potem ściągać nowe epki. Więc co polecacie z anime które się _zakończyły_ w tym roku ? ofc Moon mnie zaraz będzie z siekierką gonił bo mogę sobie sprawdzić listę MAL, dziękuję postoję :] poza tym i tak tu nic się nie dzieje.

taka listę wyczesałem - anime airing ended 2012.
Saki Episode of Side A - crap?
Mouretsu Pirates - ??? 1ep - taki sobie nie wiem czy warto ...
Nazo no Kanojo X - 1ep drop obrzydliwe
Shining Hearts: Shiawase no Pan - ???
Acchi Kocchi - ta kreska... nie da rady oglądać.
Natsu-iro Kiseki - ???
Sankarea - w planach
Tsuritama - ???
Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna - nie wiem czy to jest anime...
Jormungand - w planach
Haiyore! Nyaruko-san - ??? (smells like crap)
Kimi to Boku 2- ?? (1 tez nie widziałem )
Zetman - ???
Aquarion Evol - po paru ep zapomniałem o tym ... w planach.
Tasogare Otome x Amnesia - ???
Fate/Zero (2012) - ??? (ryzykuje ekskomuniką ale jak dla mnie fate/zero s1 był co najwyżej średni ...)
Hiiro no Kakera: Tamayori Hime Kitan - ???
Queen`s Blade: Rebellion - z oglądaniem to to ma mało wspólnego ..
Kore wa Zombie Desuka? Of the Dead - w planach
Ozuma - ???
Mirai Nikki - done
Inazuma Eleven GO - ???
Phi Brain: Kami no Puzzle - ???
Cardfight!! Vanguard -???
Amagami SS Plus - coś tam obejrzałem
Inu x Boku Secret Service - loli feeeeee
Kill Me Baby - ta kreska ..nie da rady.
Senki Zesshou Symphogear - done
Shin Tennis no Ouji-sama - ???
Papa no Iukoto o Kikinasai! - feee
Another - done
Bleach - hahaha koniec to powinien być juz daaaawno.
Danshi Koukousei no Nichijou - ????
Gokujo. Gokurakuin Joshikou Ryou Monogatari - ???
Ano Natsu de Matteru - ???
Gintama - potrzebuje batcha ...
Beelzebub - dropped - po paru epkach dostałem wrażenie że obejrzałem już całą serię.
Brave 10 - done
Rinne no Lagrange - done 2jke sobie daruję
Bakuman - O TAK ! wreszcie skończyli bede potrzebował batcha s1,s2 i mangi.
Zero no Tsukaima F - jeden sezon tego loli mi wystarczył
Last Exile: Gin`yoku no Fam - w planach
Black Rock Shooter - ???
Guilty Crown - done
High School DxD - done boing
Shakugan no Shana Final - niby nie loli a jednak loli - 1 sezon wystarczył

ok a teraz pare jeszcze starszych z wysokimi notami których nie widziałem ...
Dantalian no Shoka, Baka to Test to Shoukanjuu Ni, Blood-C, Mayo Chiki, Uta no Prince-sama, Natsume Yuujinchou San, Ikoku Meiro no Croisee The Animation, Usagi Drop, Deadman Wonderland,

Reply Disabled for Non-Club Members
Jul 13, 2012 10:22 AM
Apr 2009
106
Mayo Chiki - średniej klasy ecchi, 5/10
Baka to test - chyba było ok skoro dałem aż 7/10
Ikoku meiro no croisee - utknąłem na pierwszym epku :P

• Zero no Tsukaima... loli? Poza jedną główną bohaterką, to raczej najczęściej widać cycki wielkości melonów. Po głównej bohaterce tylko jeżdżą, że płaska xD
  • Shining Hearts: Shiawase no Pan - pieczemy chleb :D
  • Nazo no Kanojo X - obrzydliwe? Phew,
  • Tsuritama - takie krótkie, śmieszne i z całkiem fajną historyjką w tle
  • Hiiro no Kakera: Tamayori Hime Kitan - takie... najbliżej temu chyba do Inu Yashy, z takim poważniejszym settingiem
  • Queen`s Blade: Rebellion - nieprawda, z oglądaniem to akurat ma wiele wspólnego... a jeszcze więcej z gapieniem się :D
  • Ozuma - warto
  • Cardfight!! Vanguard - to samo co wszystkie bedamany, duel masters, yu-gi-oh i caly podobny crap
  • Inu x Boku Secret Service - srsly? Wszędzie gdzie widzisz płaską bohaterkę, zarzucasz, że seria jest loli? Serio?
  • Papa no Iukoto o Kikinasai! - jeśli ktoś liczy na loli-ecchi, to się raczej pomyli

Sam nie jestem fanem loli, ale najeżdżasz na wszystkie tyt. gdzie widzisz płaskie dechy, jakbyś był krypto-loli-fanem xD
Jul 13, 2012 11:46 AM

Feb 2009
933
Polecam przejrzeć tematy rozpoczynające się od "Anime Charts" :P
Jul 13, 2012 2:26 PM
Jul 2008
17
czyżby mnie ktoś o anty-loli fanatyzm oskarżał ? damn right. Ale loli to nie tylko plaska klata ale też dziecięca twarz , atmosfera etc. Ino x boku - główna bohaterka jest zdecydowanie loli, poza tym 1 szy ep sprawdziłem kiedyś i pamiętam ze był tam ostry fetyszyzm z stopami a że bohaterka loli = eject. Dla przykładu teraz oglądam railguna tam bohaterka zdecydowanie nie posiada przednich walorów ale nie jest loli. Shidobu strzelasz do złej bramki.

@Moon - Ha! już patrzyłem a tak w ogóle szukam ukończonych anime czyli pewnie takich co zaczynały już lecieć w s3/s4 2011, a do tego oceny typu "dam szanse" "dobrze się zapowiada" sa mocno meh.
Jul 13, 2012 2:36 PM
Apr 2009
106
Fetysz ze stopami? W Inu x Boku? lol - nope
Pewnie było w formie żartu, bo widziałem całość i fetysz stóp nie występował :D

No i ja nic nie chcę mówić, ale znaczna większość bohaterek anime wygląda na mniej niż 16 :D

Po prostu chodzi mi o to, że dając takie założenia, można się przejechać i pominąć serię która jest ok. Ocena po okładce to kiepski pomysł :D
Jul 13, 2012 2:50 PM
Jul 2008
17
jest , gość ja całował w stopę w pierwszym epku ...

Cóż ja tu myślę o wyglądzie less then 12.

No czasem można dlatego staram się jakiś ep tych wysoko ocenianych zobaczyć , ale sprawdzam wpierw na FF i najczęściej dochodzę do momentu eject. Tak na przykład dance in vampire bund , goscik, inu x boku wyłączyłem.
Jul 13, 2012 3:04 PM
Apr 2009
106
Aaa, teraz kojarzę, faktycznie było coś w ten deseń, na zasadzie:
On sługa i pies... jeśli dobrze pamiętam, zakończyło się tym, że zabrała stopę :P
Więc mogę cię zapewnić, że to z fetyszem nie miało absolutnie nic wspólnego, no, chyba, że jak facet cmoknie kobietę w dłoń, to ma fetysz rąk (przykład mdły, ale dokładnie o to chodzi).

Powiem tak, 1 odcinek to najczęściej za mało, żeby odpowiednio ocenić serię.

Bo gdyby tak było, to bym rzucił evangeliona lata temu w pizdziet z naklejką: kolejny badziew z mechami.
Albo Big O: Kolejny badziew z super robo w tle
Code Geass: Kolejna nudna historyjka z gościem i jego cudownymi zdolnościami
Katanagatari: Jakieś badziewie z badziewiastą kreską
Sakamichi no Apollon: jakieś muzyczne badziewie

i tak dalej, i tym podobne... :D
Jul 14, 2012 3:36 AM
Jul 2008
17
takie porównanie... równie dobrze mógłbyś porównywać że pocałunek w usta i policzek to to samo.

Seria może być i dobra ale nie dla mnie ;] Łyżka dziegciu zniszczy beczką miodu.
Jul 14, 2012 3:48 AM
Apr 2009
106
Mówimy tu o anime, wszystko można, wszystko wolno :P

Jak sobie chcesz, nie moja strata.
I tak btw. główna bohaterka to nie jest loli, tylko pettanko, to spora różnica :P

No, ale mówię, nie moja strata :D

EDIT
Gdyby ktoś był zainteresowany, wielka scena "fetyszu" stóp z inu x boku
http://youtu.be/aFP8ZqRJ5Fs?t=7m
srsly...
Shidobu_Jul 14, 2012 4:01 AM
Jul 14, 2012 4:51 AM
Jul 2008
17
ujek google mi podpowiedział co to pettanko i nie widzę aby to sie wykluczało z loli, większość bohaterek loli ma kompleks płaskiej klaty

@scena - chyba za dużo hentai oglądasz że nie wydaje ci się by to było coś "niewłaściwego"
Jul 14, 2012 5:41 AM
Apr 2009
106
EDIT:
Chyba za dużo anime, jeśli już xD
Przyjmując, że poza anime nie oglądam nic (żadnych filmów, seriali, etc, etc) :P

EDIT #2
Pettanko - ぺったんこ: (slang) flat-chested woman or female
loli (od lolita) - A young girl who is sexually alluring.

Ogólnie, loli to gównarzeria, zaś pettanko to minimum nastolatka (16-17+)
:D
Jul 14, 2012 2:43 PM
Jul 2008
17
nie widzę żeby te pojęcia się wykluczały . Tak czy siak nie trawie loli i albo odgórnie unikam albo sprawdzam 1 epek na przewijaniu czy nie ma w nim jakiś zdrożnych scen z bohaterką.
Jul 14, 2012 2:46 PM
Apr 2009
106
No spoko, rób jak uważasz :D
...
...
waaaait, zdrożnych scen z bohaterką? Czekaj, dobrze rozumiem:
Jakiekolwiek ecchi sceny z laskami? :D
Jul 14, 2012 2:59 PM
Jul 2008
17
widzę żeś znudzony, bo to już jest spam ;p
bohaterka typ loli ...
Jul 14, 2012 3:05 PM
Apr 2009
106
THeMooN said:
Polecam przejrzeć tematy rozpoczynające się od "Anime Charts" :P

^^^
Główny powód, dla którego pozwalam sobie tutaj na spam... Tam jest naprawdę sporo, raczej serie których nie ma w tych listach, są niewarte zachodu :D

Aaa, jak tylko loli i loli-podobne to nvmd, myślałem już, że tak ogólnie xD
Jul 14, 2012 3:19 PM
Jul 2008
17
spoko i tak sie nie spodziewałem jakiś pożytecznych informacji ;p
Robiąc sama listę znalazłem sporo anime do uzupełnienia wiec mam co oglądać. Te z ??? po jednym epku kiedyś ściągnę zobaczyć.
Trzeba by jeszcze MAL uzupełnić....
Jul 14, 2012 3:27 PM
Apr 2009
106
Crawler said:
spoko i tak sie nie spodziewałem jakiś pożytecznych informacji ;p

No wiesz... :P
Jul 16, 2012 6:30 AM

May 2011
81
To ja też się wypowiem na temat tych co widziałem/zacząłem:
- Nazo no Kanojo X - dziwne to prawda ale mi się i tak to bardzo spodobało xD
- Acchi Kocchi - długo się do tego zabierałem, ale było warto, anime bardzo przyjemnie i lekkie z bardzo dobrym humorkiem, dawno nie widziałem takiego anime, ale to tylko moje zdanie ;)
- Sankarea - było to dosyć ciekawe anime, ale czegoś mi tam brakowało, do tego takie zakończenie... w sumie to bez zakończenia tak to odebrałem
- Jormungand - z początku jakoś nie bardzo mi przypadło, ale po 3 odcinku jakoś tak szybko zleciało i byłem zadowolony z obejrzenia tego ;)
- Haiyore! Nyaruko-san - zacząłem oglądać i stoję jakoś na 3/4 epku, takie sonie i ciężko mi się zabrać za oglądanie dalej, bo co chwile oglądam inne anime, ale jako, iż nie lubię zostawiać niedokończonych anime i tak je obejrzę.
- Tasogare Otome x Amnesia - miało być mistycznie i tajemniczo, a dla mnie było śmiesznie dopiero pod koniec się to zmieniło i było całkiem, całkiem ;)
- Kore wa Zombie Desuka? Of the Dead - obejrzałem tylko dlatego, ze widziałem I sezon i był niezły, niestety ten sezon był i krótki i słaby
- Amagami SS Plus - dużo polskich userów narzeka na I sezon, że się nie podoba i kiepskie jest, a mnie się tak jak i I sezon bardzo podobał to ten również bardzo podoba, kwestia gustu xD
- Inu x Boku Secret Service - loli? hmm... nie powiedziałbym, ale co ja się tam znam ;P Mnie się podobało, również przyjemnie się oglądało.
- Kill Me Baby - Zacząłem oglądać i nie skończyłem... jeszcze xD Kreska faktycznie kiepska, fabuła zresztą też. Spodziewałem się czegoś innego. Do tego tłumaczony każdy epek raz na "miesiąc" xD
- Papa no Iukoto o Kikinasai! - cholernie mi się spodobało, pierwszy epek sugerował co innego ale w rzeczywistości dalej było inaczej i szczerze polecam, no chyba że ktoś woli, jak to było? a tak "napie*dalanie się" xD ale to jak już wcześniej zaznaczyłem kwestia gustu :)
- Another - Podobało się. Było ciekawe i interesujące.
- Bleach - w sumie to w tym roku tylko się skończył a nie zaczął więc nie potrzebnie został wpisany na listę :P No ale jak na tasiemca i moje pierwsze anime było dobre ;)
- Danshi Koukousei no Nichijou - "Codzienne Życie Licealistów" - przyjemne do oglądania, dało się czasami pośmiać ;)
- Gokujo. Gokurakuin Joshikou Ryou Monogatari - do tego anime zrobiłem pierwszy hardsub, mózg na ścianie xD Odcinki mają ledwo po 5 min a takie to głupie, że to magia xD
- Ano Natsu de Matteru - anime o kosmitce na ziemi, kreska przyjemna i fabuła także ale widać dużo podobieństw do innych produkcji tego studia ;) Ale polecam mi się podobało.
- Beelzebub - do 30 czy 35 epka mi się podobało, było takie inne xD Ale potem i filery i dalsze epki to było kiepskie, ale obejrzałem i oceniam przeciętnie.
- Bakuman - zarąbiste, 4 dni i obejrzane obie serie :D Polecam ;)
- Zero no Tsukaima F - obejrzałem wszystkie sezony wcześniejsze jak i nie było rewelacyjne, ale dobre ;)
- Black Rock Shooter - bardzo mi się podobało, a zacząłem oglądać przez przypadek szukając czegoś do oglądania xD polecam.
- High School DxD - totalny fanserwis xD

- Baka to Test to Shoukanjuu Ni- Polecam obie serie, śmiechowe anime, ciekawy pomysł ;)
- Mayo Chiki - Ciekawe anime, śmieszne i przyjemne w oglądaniu.
- Usagi Drop - Po prostu POLECAM :D
Aug 2, 2012 2:37 PM
Jul 2008
17
ja was .... za wasza "namową" dałem szanse inu x boku... cóż za wyrafinowana tortura. Bohaterka loli czy też Pettanko nie będę się wdawał chyba nikt kto nie znajduje jej "appealing" nie jest wstanie tego anime oglądać . Nie ma sensu , fabuły ani niczego , humor chyba tylko śmieszny dla przedszkolaków. Po prostu dużo szumu zrobiliście wokół totalnego syfu ...
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» CYCKI! ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

giPson - Mar 17, 2012

649 by usui78 »»
May 29, 2014 1:31 PM

» AMV - ulubione/najlepsze/smieszne ( 1 2 3 )

Shogunthc - May 13, 2012

130 by Tomi_88 »»
Nov 1, 2013 12:36 PM

Sticky: » Anime Charts - Winter 2014

THeMooN - Sep 29, 2013

0 by THeMooN »»
Sep 29, 2013 2:16 PM

Sticky: » Anime Charts - Fall 2013

THeMooN - Jul 28, 2013

3 by THeMooN »»
Sep 29, 2013 2:15 PM

» Ranking grup FanSuberskich

HaQ1408 - Jan 9, 2012

34 by Shidobu_ »»
Sep 8, 2013 4:04 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login