Forum Settings
Forums
New
May 17, 2011 11:33 AM
Jul 2009
1292
Zamierzam sobie kupić mangę OP i Bleacha, Naruto,FMA.?

Pytanie czy:
Manga OP jest lepsza od Anime?
Czy manga Bleach trzyma poziom jak anime?
Czy manga Naruto trzyma poziom jak anime?
Czy manga FMA trzyma poziom brotherhooda?
Claymore
Elfen Lied.

Jakie jeszcze możecie mi polecić tj. , które są równie dobre jak anime albo i lepsze?;f
xxx
Reply Disabled for Non-Club Members
May 17, 2011 11:58 AM

Nov 2008
625
Raczej pytanie powinno być w drugą stronę, zazwyczaj manga jest lepsza, niż anime. Np w przypadku FMA. Elfen Lied zdecydowanie też. Co do tasiemców, to nieustannie poziom się obniża mangi logarytmicznie a anime liniowo.
Go beyond the impossible and kick the reason to the curb!!!
May 17, 2011 12:09 PM
Jul 2009
1292
O to chodzi ze np naruto i bleacha,elfen lied,claymore ogladalem i chce wiedziec czy warto kupować mangi z nich.

One piece,fma nie oglądałem i chce wiedziec czy manga czy anime lepiej wypada.
xxx
May 17, 2011 12:10 PM

Nov 2008
625
Serduszko said:
O to chodzi ze np naruto i bleacha,elfen lied,claymore ogladalem i chce wiedziec czy warto kupować mangi z nich.

Nie
Serduszko said:
One piece,fma nie oglądałem i chce wiedziec czy manga czy anime lepiej wypada.

Manga
May 17, 2011 1:18 PM

Mar 2008
1626
Nie wiem, jak OP, ale FMA jest zajebiaszcze. Aczkolwiek nowa seria jak najbardziej trzyma poziom i jak ktoś woli anime, to równie dobrze może obejrzeć.

A cała reszta ssie moszne, zarówno anime jak i manga (może za wyjątkiem EL).
May 17, 2011 1:32 PM

Nov 2007
317
Elfen Lied manga bije na głowe anime, Claymore wiadomo bo trudno jest zrobić tak chujowe zakończenie anime, ale robi sie troche naciągany już.
May 17, 2011 1:50 PM
Jul 2009
1292
a hellsing?Dzieki wszystkim!
batonikMay 17, 2011 1:59 PM
xxx
May 17, 2011 2:17 PM

Nov 2008
625
Manga zajebista na swój sposób, anime dorównuje mandze.
May 17, 2011 2:30 PM
Jul 2009
1292
a detroit metal city idzie dalej niż anime?;f

Co za Ciekawą mange mozecie mi polecic co idzie dalej niz anime/albo inaczej niz anime/albo lepiej?
xxx
May 18, 2011 1:00 AM

Jan 2009
326
A ja sie pewnie wybije z tlumu i powiem, ze manga Darer than Black bardziej mi sie podobala niz anime :P
Ale manga to zupelnie inny gatunek xD Nie wiem jak mozna cos tak samo nazwac ale dac temu zupelnie inna fabule?! xD
May 18, 2011 1:39 AM

Jul 2009
111
Ja się wypowiem jako szczęśliwy posiadacz trzech pierwszych tomików OP i fan całej serii - MANGA >>>>>> anime. Mimo upływu lat kolejne tomy bywają coraz lepsze, pełne akcji, dialogów, świetnie i bogato narysowane - cud miód maliny ;]
Jeśli chodzi o Bleacha i Naruto to czytam je już od bez mała 2 lat i kolego wybielacz notuje tendencję spadkową w obu wydaniach, drastycznie zaniżył się ich poziom na przestrzeni ostatniego roku z kawałkiem( do tego stopnia, że przestałem oglądać, pozostałem przy czytaniu, aczkolwiek i w tym aspekcie zaczyna już męczyć), natomiast kolega Naruto po kilku miesiącach posuchy zaczął znowu wracać na całkiem przyzwoity poziom, jego wersji animowanej już nie oglądam.
May 18, 2011 3:02 AM

Oct 2009
322
A Ja CI powiem tak manga FMA wcale nie jest lepsza od Anime dałbym remis ze wskaźnikiem na Anime:) ( Oczywiście mowa o serii 2 według Mangi)
OP nie lubię ani mangi ani Anime xD
ELfen Lied manga świetna :)
Chociaż ogólnie to dla mnie jednak o wiele lepsze są Anime niż manga w mandze nie można tak wyrazić uczuć bohaterów nie mówiąc już o pokazaniu dobrze walki itp a w niektórych mangach nie wiesz momentami co się dzieje przykład Hellsing gdzie w ostatnich chapterach jest tyle nasrane że nie wiadomo o co common xD

May 18, 2011 4:06 AM

Jan 2009
326
Z tym wyrazeniem uczuc to bym sie nie zgodzila, jak mangaka umie rysowac to i z przekazaniem uczuc nie ma problemu, problemem moze byc tylko i wylacznie nasza ograniczona wyobraznia, bo w animcach podaja nam wszystko na tacy.
May 18, 2011 4:41 PM

Oct 2009
750
Słyszałem, że anime OP praktycznie nie różni się od mangi i że jest bez przytłaczającej ilości fillerów w przeciwieństwie do Bleach'a i Naruto.
Manga jest bardzo dobra i historia jest wciągająca. W przyszłości mam zamiar załatwić sobie to anime.

Bleach'a staram się obecnie nadgonić, ale to tak tylko z przyzwyczajenia, bo szczerze mówiąc, przerzuciłbym się już całkowicie na mange, która jest o niebo lepsza, jako że nie zawiera pierd****ych fillerów i zdecydowanie wyprzedza anime pod względem fabuły.

Fullmetal manga jest bardzo dobra i według mnie lepsza od pierwszej wersji anime. Brotherhood ma dynamikę itp.duperele które znajdziesz tylko w anime (jak np. dźwięk XD), ale poza tym jest dokładnym odzwierciedleniem mangi.

Z Hellsingiem sytuacja jest ta sama co z Brotherhood'em.
Pierwsza wersja anime była gorsza od mangi, a z kolei Hellsing:Ultimate jest dokładnym odwzorowaniem mangi i śmiem twierdzić że jest kepsze niż sam komiks.

Naruto, od momentu jak przeszedł w Shippuudena, stał się bardzo ciekawy. Anime przerwałem na odcinku bodajże 175, kiedy już były puszczane tylko spoilery. Aczkolwiek, jeżeli ma ktoś od początku anime Shippuuden to ja z chęcią bym sobie go zgrał na dysk. ^_^

Elfen Lied, jak już wcześniej większość mówiła, zdecydowanie w wersji komiksowej jest lepsze.
Ma zdecydowanie dłuższą i ciekawszą historię niż wersja animowana, ale dobrze by było jeżeli anime również byś sobie obejrzał, chociażby ze względu na ścieżkę dźwiękową.

Tytuł który tutaj nie padł, a sądzę że wart jest wspomnienia to xxxHolic.
Manga była świetna, a obecnie przymierzam się do anime, które też zapowiada się zajebiście, więc gorąca polecam obie wersje.

Jeżeli chcecie wiedzieć coś jeszcze na temat fajnych mang, to napiszcie do mnie, a z chęcią pomogę dobrać najodpowiedniejsze tytuły w zależności od *gatunków jakie preferujecie. ^_^

*Nie dotyczy yaoi i tym podobnych abominacji. T_T
I have spoken. So it is written. So it shall be done.
May 19, 2011 1:20 AM
Jul 2009
1292
Jakiekolwiek anime chcesz to je dostaniesz;f masz nawet temat na malu xD.

OP chyba sobie zakupię mangę a bleacha daruje;f
Potem jak mnie manga wciągnie to zobacze animcaxD mejbi.
Elfen lieda widziałem już:)
Naruto warto potem oglądać bo jakie wixy się dzieją teraz xd.

xxxHolic obadam:)
Dawaj więcej%^^
xxx
May 19, 2011 1:40 AM

Jan 2009
326
Blaszak said:

Tytuł który tutaj nie padł, a sądzę że wart jest wspomnienia to xxxHolic.
Manga była świetna, a obecnie przymierzam się do anime, które też zapowiada się zajebiście, więc gorąca polecam obie wersje.

Przeciez anime juz chyba dawno jest i to kilka sezonow, co nie? :P
Manga iscie zayebista :D Skonczylam na 9 tomie, bo na razie na wiecej mnie nie stac, ale napewno skompletuje zestaw :D
May 19, 2011 10:59 AM

Dec 2008
415
9 tom (albo 8? nie pamiętam) Hellsinga bodajże był o tyle zajebisty, że wystarczyło go OBEJRZEĆ xD Nie trzeba było czytać. Osobiście jestem fanką mangi :P

A np. Chobits.. Manga miecie, a anime ma bardzo wybrakowaną np. różnorodność strojów Chii. :<
Kocie uszy: +50 do słodkości, +20 do zajebistości, +10 do telekinezy, +10 do tolerancji angielskiego dubbingu, special skill do miauczenia jak kot + aura mruczenia

=^.^=

May 19, 2011 11:03 AM
Jul 2009
1292
O dzięki Blackie, dopisze Chobits bo są krótkie;d i zapomniałem, iż aż mam 4tomy Slayersow to je dokupie,hellsinga raczej anime bo az takim fanem mangi nie jestem, chyba ze jest ladnie narysowana to moze xdxd
xxx
May 21, 2011 9:49 AM

Sep 2009
446
Moim zdaniem jeśli jakieś anime jest robione na podstawie mangi, to pierwowzór, czyli manga zawsze będzie lepsza. Anime jeśli już ma jakieś zmiany w stosunku do mangi, to są one zazwyczaj niestety na niekorzyść tego pierwszego. Wystarczy zobaczyć Elfen Lieda, Claymora czy Gantza, porównać je z mangami i widać, jak bardzo spieprzone są wersje animowane.

Jeśli chodzi o pozostałe tytuły, to zgadzam się w większości ze zdaniem przedmówców. OP jest świetny, FMA i Hellsing też, Bleach niestety ma coraz niższy poziom, za to w Naruto zaczęło się robić ciekawie.
A DMC ciągnie się chyba jeszcze, tylko manga to po prostu w większości zbiór one shotowych historyjek. Aniem to po prostu zanimowanie kliku z nich i tyle.

Jeśli miałbym polecić zajebistą mangę, na podstawie której zrobiono zajebiste anime, to polecam wszystkim Monster, naprawdę kawał epickości :)
"Death is tragic, but life is miserable."
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Cotygodniowy spontan xD ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

Kosa - Oct 17, 2009

1249 by Olgierdou »»
Dec 25, 2017 11:38 AM

» Lubię zapach druku o poranku, czyli co ostatnio czytaliśmy...

_Ryuji_ - May 7, 2010

44 by oliwowy »»
Oct 22, 2017 10:08 AM

» Przywitalnia ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

hilfman - Aug 25, 2009

749 by oliwowy »»
Oct 22, 2017 10:06 AM

» Woodstock 2012

hilfman - Jul 1, 2012

7 by Alucard512 »»
Jul 7, 2012 3:47 PM

» Spamernia XD ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

Harmleikur - Sep 27, 2009

432 by Remik »»
Jan 25, 2012 12:38 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login
Hello