Forum Settings
Forums
New
Feb 3, 2011 2:02 AM

Jan 2008
2091
Jak wszyscy wiemy bardzo często zmieniamy nasze dizajny profilu.

Jak zmieniacie miło by było, gdybyście je tutaj publikowali z dwóch powodów:
1) ułatwi to pewnemu małemu imperatorowi wybieranie prac do MAL Awards,
2) jak również pozwoli WAM na uzyskanie opinii reszty składu co do wykonanej pracy.

Bo nie oszukujmy się, ale nie przechadzamy się co kilka dni po profilach sprawdzając, czy aby ktoś czegoś nie zmienił. No dobrze, Ayo to robi. Ale to Ayo :].

Do osób publikujących:
Wrzucajcie proszę cały projekt gdzieś zahostowany jako .jpg czy .png czy cokolwiek tam lubicie, nie podawajcie linku do swojego profilu.

Do osób komentujących:
Podoba się? Zajebiście. Tylko jak napiszesz samo 'oh!' i 'ah!' albo 'jakie super!' bez uzasadnienia dlaczego to jest takie oh i ah to oficjalnie ostrzegam, że stanę się bardzo, ale to bardzo niemiła. Proszę umotywować swoją opinię.

Nie podoba się? Jeszcze lepiej. Proszę wyłączyć swoje emocje związane z twórcą. Nie oceniamy osoby. Oceniamy jej pracę. Co jest równoznaczne z wyrażeniem opinii m.in. co do tła, dobrania czcionek, kolorów, obrazków, ilości włożonej pracy, stylu, użycia pędzli i innych bajerów.

Oczywiście jak jest się ciekawskim droga wolna do wiercenia dziury w brzuchu o zdradzenie sekretów pracy ;)
Ayo-chanMay 1, 2011 5:00 AM
Reply Disabled for Non-Club Members
Feb 3, 2011 2:09 AM

Jan 2008
2091
Jako miła i grzeczna *bezczelny uśmiech* Shara eminencja zaświecę wam przykładem. Mój profil już trochę wisi (EDIT: wisiał... od stycznia. do teraz) ale i tak ma krótki staż.

Obrazek bazowy:

Efekt końcowy:

Obrazek profilowy:
NamiFeb 3, 2011 3:44 PM
Feb 3, 2011 8:02 AM

Mar 2010
1161
Hahahaha dziękuje za uznanie XD *kłania się nisko*

Najpierw wkurzała mnie ta tekstura, ale tak jak mu się dłużej przyglądam to hym... wygląda jak deszcz XD Ja bym na Twoim miejscu przemyciła mniej marsowych znaczków (ale, żeś się usrała XD)

BTW. ostatnio się z kogoś nabijałam, że dał czcionke na sygnie w której nie widać gwiazdki w starry sky X.X A sama taką walnęłam na Twojej sygnie... ale żal -___-''

Ołk to i ja się może pochwale XD

Profile version colorless(btw. starsze też mogę wrzucić?)

Obrazeki bazowe:

Efekt końcowy:

Profile pic:
NamiFeb 3, 2011 10:19 AM
Feb 3, 2011 3:41 PM

Jan 2008
2091
Dobra. Znów zmieniłam ^^'

Obrazek bazowy:

Efekt końcowy:

PP: (w standardzie kryzys decyzyjny więc Ayo wybierała :))

@Ayo: dawaj, a co - może ktoś skomentuje nasze prace :D
btw. BRAWO! Wreszcie zobaczyłaś ten pattern, w sumie akcję, a mówiłam Ci jak to tworzyłam co to jest, jak mi nosem kręciłaś :P
NamiFeb 3, 2011 3:48 PM
Feb 4, 2011 5:19 AM

Nov 2008
520
To też dodam coś od siebie:

Obrazki bazowe:

Efekt końcowy:

Profile pic:

KumaakoFeb 4, 2011 8:27 AM
Feb 4, 2011 10:21 AM

May 2009
471
"Trochę" stary profil, ale cóż.

Obrazki bazowe:

Efekt końcowy:

Obrazek profilowy:
Poland.

Feb 4, 2011 11:11 AM

Mar 2010
1161
Coś co siedziało u mnie dosłownie chwileczkę (moja ambicja na MAL Awards) ale za to go kocham i zastanawiam sie czy tego nie przerobić ^^

Profile vol. Paper Kitty
Feb 5, 2011 11:24 AM

Mar 2009
2058
Nami said:
Bo nie oszukujmy się, ale nie przechadzamy się co kilka dni po profilach sprawdzając, czy aby ktoś czegoś nie zmienił. No dobrze, Ayo to robi. Ale to Ayo :].

Ja też, ja też! XD Szczególnie piątkowych wieczorów, kiedy nie mam co robić.

Hmmmmm.... A teraz do tematu.
W swoim życiu profilów zrobiłam już paręnaście, jedne były bardziej udane, inne mniej. Na początku pomyślałam sobie, by się nimi nie chwalić, bo żaden nie jest aż tak dobry, ale po dłuższym zastanowieniu, jednak dwa lepsze (przynajmniej wg mojego skromnego zdania) mogę tu umieścić. I tak nikt nie komentuje, więc może o negatywne opinie bać się nie muszę. ;D Ach, i tak na marginesie, przepraszam, ale obrazków bazowych nie będzie. Pozwólcie mi przynajmniej w weekend mieć jeszcze ferie. XDD

- miniprofil, z Ritsuką:

- profil z khr, używany w chwili obecnej (cały czas szukam jakiegoś innego, ale nie mogę się zdecydować...) :

--
A teraz mój komentarz na temat Waszych profili. Ach, i jakby co to się nie przejmujcie. Często nie mam racji. XD
To od początku. Nami, o wiele, wiele bardziej podoba mi się Twoja nowa sygna (która, muszę przyznać, jest genialna :D) niż ten nowy profil. Mówię o tym drugim. Akurat nie zrobił na mnie wrażenia. Już lepszy jest ten Mukuro (czyli pierwszy, który tu wstawiłaś), który nawet całkiem mi się podoba. Tylko zrezygnowałabym z trójkąta, w profile pic'u. Hm. Może bardziej obrazkowe będzie, jeśli użyję skali ocen, takiej, jaką się ocenia tytuł anime lub mangi. Więc profil z dziewczyną (jeśli dobrze zauważyłam) 1/10. Mało jakiś taki... ciekawy. Oczywiście, podkreślam że to moje zdanie. Natomiast prof. z Mukuro jest już lepszy, 6,5/10.
Jak już coś poprawić, to proponowałabym dodać ramkę, może jakąś texturę, albo brushe, tak by to urozmaicić.

O Twoim profilu, Ayo, trudno mi się wypowiedzieć. Bo jest dobry. Nawet bardzo dobry. Ale przeszkadza mi to, że jest taki krótki, a znajduje się na nim dużo artów itd. Ale z drugiej strony, nie odczuwam chaosu, a poza tym domyślam się że tak miało to wyglądać. No... Pomysł mi się ogólnie podoba, a poza tym profile pic jest świetny. ;]
Co do wersji z hello kitty - całkiem całkiem, ale bardziej podoba mi się jednak poprzedni profil. Bo z drugiej strony, tu odnoszę wrażenie, że czegoś jest za mało. XD Może chodzi o to, że tak jakoś na środku nic konkretnego nie ma. Po prostu jest za duża przestrzeń pomiędzy opisem, a ulub. postaciami.

Widzę, że to Twój najnowszy profil, ScarletDevil. Po prostu mnie zamurowało. Jest fantastyczny. W sumie to trudno mi powiedzieć, co mi się w nim najbardziej podoba. Czy te linki po lewej, czy forma przedstawienia opisu... Jedyne co mnie trochę razi, to ulub. manganime. Jakoś tak za bardzo się odróżnia. Może nie zrozumiałam przesłania, ale to akurat jedynie mi nie pasuje. Bo poza tym cały profil, bardzo mi się podoba. ^^

Ha, i na koniec zostało Twoje dzieło, Edcetera. Nazwałabym to bardziej miniprofilem, ale mniejsza. Bo... Hm. Widzę, że chyba sporo pracy w niego włożyłaś, i nie jest wcale zły. Ale jest taki trochę... nijaki. Bo ogólnie wykonany jest dobrze. Tylko tak czuć jakiś niedosyt. Jakby czegoś było za mało. Może... No nie wiem, jakbyś go trochę rozbudowała? Bo naprawdę widzę, że nie zrobiłaś go na "odwal się", tylko bardziej porządnie. Ale moim zdaniem, mógłby być dłuższy. I nie tak jak u Ayo, bo u niej dłuższy, ale nie znaczy że bardziej rozbudowany. U Ciebie natomiast odniosłam wrażenie, że rozbudować go trochę by się przydało. ;]

--
No i znowu się rozpisałam. Jeszcze raz przepraszam za negatywne opinie (u niektórych), ale ocenić miałam raczej szczerze, nie? Mam nadzieję, że za bardzo się tym nie przejęłyście. ;]
Feb 6, 2011 4:46 AM

Mar 2010
1161
HA! Namiś słyszałaś? Twoja-Moja sygna genialna XD (Tak wiem mam do niej narcystyczne podejście, ale ona po prostu bosko mi wyszła XD *BTW. Dlaczego zawsze moje najlepsze prace trafiają do Ciebie? O.o*)

Namiś moje zdanie na temat profili akcjami tylko zastanawiam się czy nie byłoby jednak lepiej walnąć akcje na tekst... Baj de łej Daika-chi Nie przetłumaczysz Namisiowi, żeby zrezygnowała z Triady czy glifów XD

Jak Scarlet wysłała mi profil do obejrzenia to mnie zamurowało XD Jest masterpisoski :P Choć jakoś tak mi do całości nie pasuje grafika od "thanks for visiting", ale to tylko moje zdanie :P (ocena 11/10 XD)

Taaaaaak zgodzę się z Daiką co do profilu Edcetery, jest bardzo dopracowany, ale ogólnie nie wbija w fotel... Do tego to miniprofil, z bardzo mini liczbą informacji ^^ (ocena 4/10)

Daika-chi... Miniprofil z Ritsuką wymiata XD Jest prosty, czytelny i elegancki ^^ Nie powstydziłbym się czegoś takiego u siebie XD (do tego Loveless *.* ocena 10/10) za to ten obecny z khr jest dobrze zrobiony, w sumie nie ma do czego się przyczepić, ale jakoś mam takie dziwne wrażenie, że jest bez życia... W każdym razie we mnie nie wyzwala żadnych emocji... Co mi się zdarza chyba po raz pierwszy :P Ani negatywnych ani pozytywnych (ocena 5/10)
Feb 6, 2011 5:47 AM

Oct 2009
2855
Ech, dobra... nie zjeźdźcie mnie za bardzo, wiem, ze jest kiepski ;P
Ale ja jestem początkująca w PS'ie i nie umiem robić takich genialnych efektów jak choćby Scarlet... *.*

Obrazki bazowe:

Efekt końcowy:
Feb 6, 2011 12:00 PM

Mar 2009
2058
E...To była Twoja sygna, Ayo? :o
--
A, nie wiedziałam, że ten prof. z Ritsuką tak dobrze mi wyszedł. XD Tzn. ogólnie nie uważałam go za zły, ale żeby aż taki dobry... Miło wiedzieć. ^^
No właśnie, dlatego ten z khr planuję zmienić, ale nie mogę się zdecydować. Mam dwa do wyboru i.. normalnie nie wiem. Zaczęłam robić trzeci i utknęłam na ulub.postaciach. ><
--
SuouAoi - czyli mam za ostro nie krytykować? Jak sobie życzysz, ale odbierasz mi przyjemność z komentowania. XDD
Hm... Zobaczmy. Jako tako to źle nie jest. Ale wrażenia oszałamiającego też nie robi. Po pierwsze, obrazek z napisem "welcome..." mógłby być większy i bardziej na środku.Tutaj nie jest ani na środku, ani z boku. Linki "mu faves" też mogłabyś ustawić w bardziej konkretnym miejscu. Naprawdę go w PS'ie robiłaś? Jeśli tak, to - znowu powracając do początku - te "welcome" mogłabyś zrobić jakieś bardziej widowiskowe. Ale nie kiczowate, tylko... Może po prostu większe, i z inną czcionką, hm? Tak żeby się trochę odróżniało od zwyczajnego tekstu. Tło mogłoby też być spokojniejsze, wtedy można by pododawać jakiś brushy czy co. A obrazki... Ja to bym w ogóle inaczej je wkleiła. Bez tych ramek, i tak jakoś żeby zajmowały więcej miejsca. Można by użyć "poruszenia", ale tylko prawego boku, najlepiej jeszcze by zajmowało całą szerokość.
Tak przynajmniej ja uważam, nie musisz się tym sugerować.
Feb 7, 2011 3:27 AM

Mar 2010
1161
Tak sygna jest moja :P Bo znalazłam kolejny genialny obrazek z Alaude, a Namiś go uwielbia XD Pewnie nie zrobiłabym jej do tej pory gdyby Namiś nie wsadziła mi śrubki w dupkę i nie pograła na mojej dumie XD (Ona wie jak mnie zmobilizować do roboty :P) tylko z kodem nie dałam sobie rady X.X Aoi-chan mi pomogła ^^

Co do profilu... Ja bym jeszcze dodała jakieś ramki pod tekstem z innym tłem bardziej stonowanym, do tego nie dałabym wszystkich czcionek takich samych i tą laske na dole obróciłabym tak żeby patrzyła w drugą stronę ^^ A tak to wszystko to co Daika-chi napisała :P
Feb 7, 2011 6:08 AM

Oct 2009
2855
Spoko, dzięki za rady ;P Ja w ogóle jestem załamana jak patrzę na te Wasze profile, bo ja nie wiem, skąd wy bierzecie takie pomysły i efekty... xD" Ale dziękować za uwagi ^-^
Feb 7, 2011 11:22 AM

May 2009
471
Tsa.. xd doskonale wiem, że to 'miniprofil'. Po prostu stwierdziłam, że jak mam odnośniki do bloga tam nad nim [], to większe rozpisywanie się nie ma sensu. Zresztą i tak to wszystko kwestia tego, że nie umiem ciąć obrazków w gimpie. :<

Ale cieszy mnie, że przynajmniej widać, iż się napracowałam. xD
EdceteraFeb 7, 2011 11:26 AM
Poland.

Feb 7, 2011 12:11 PM
Jul 2018
562316
To ja też pokażę swój new profile ^^

Obrazki bazowe:

Efekt końcowy:
Feb 7, 2011 12:28 PM
Jul 2018
562316
Mój mały komentarz:
U Nami bardziej podoba mi się ten pierwszy profil z Mukuro. Ta tekstura, rzeczywiście jak deszcz, fajny efekt to dało ^^ Ten drugi jest jakiś taki... pusty.
U Scarlet Devil mogę powiedzieć tylko wow, chociaż też jakoś tak trochę mi tu nie pasuje ta chmurka z napisem :thanks for visiting.
Ayo-chan, miałaś fajny pomysł z tą historyjką po lewo xD ale trochę mi się całość zlewa, jak chwilkę dłużej na niego popatrzę^^
Edcetery profil rzeczywiście ma trochę mało informacji, ale podoba mi się ten śpiący Edol xD
Co do tego 2 profilu Ayo-chan, hehe, nie ma to jak hello kity xDD
Na profilu SuouAoi jakoś tak.. mało się dzieje, są napisy, ale dała bym coś pod nie, jakieś tło, bo mam wrażenie, że to się nie wyróżnia ^^
Długo nie walczę z fotoszopem, więc to taki krótki opis, tego co mi się rzuciło w oczy :)
Feb 8, 2011 2:55 AM

Oct 2009
2855
Jak Wy tak umiecie zaokrąglać w PS'ie i takie tło dawać, jak np. Saika ma przy Fav chara... ._.
Feb 8, 2011 4:12 AM

Mar 2010
1161
Aoi-chan ja to się bawie nakładaniem patternów na kształty :P Maski odcinania i te sprawy :P

A co do profilu Saiki kolejne WOW... I elfik i smoczek *.* Nie no jestem pod wrażeniem, ale jak to ja muszę się przyczepić XD Nie pasi mi tu czcionka do linków :P Nie rzuca się to bardzo w oczy, ale da się zauważyć ^^ Ale spoko nad linkami sama się mordowałam sporo czasu i nie osiągnęłam tego co chciałam ale cóż...

BTW. Saika ty w PS'ie pracujesz nie? W której wersji? Bo masz kopnięte about me, a mi skubaniec kwadraty na bokach strzępi co nie wygląda dobrze... Ty używałaś swobodnego przekształcenia nie? Czy czegoś innego?
Feb 8, 2011 5:57 AM

Oct 2009
2855
Ok... bo mnie to nie wychodzi ._. bo w GIMPie łatwo dopasować rozmiar zaokrąglenia, a tu... >.>
Feb 8, 2011 6:46 AM

Jan 2009
55
poprostu w tlo dala smoka ktorego kiedys gdzies chyba na yt widzialem jak ktos pokazywal jak narysowac realistyczny rysunek smoka ale moge sie mylic ;p
Feb 8, 2011 9:55 AM
Jul 2018
562316
SuouAoi, ja też się bawię z nakładaniem patternów ^^ A jeśli chodzi o zaokrąglanie, to nauczyłam się jego dopiero podczas robienia tego lajouta dzięki Scarlet Devil xD Ayo-chan, dzięki i zapamiętam na przyszłość z tymi czcionkami :) Od początku zabawy z Ps mam z tym duży problem, z doborem ich -__- Ja mam wersję CS3 i użyłam swobodnego przekształcenia. Jakoś się jeszcze z tym nie spotkałam, by mi coś postrzępiło xD
Feb 11, 2011 2:38 PM

Oct 2009
2394
Obrazki bazowe:
dodam tylko te z głównego, a nie wszystkie, bo trochę ich jest xD

Efekt końcowy:

Obrazek profilowy:
pszecFeb 11, 2011 2:43 PM
Feb 14, 2011 8:04 AM

Jun 2010
278
Ja wiem czy to jest chwalenie? Raczej pokazywanie jak mi daleko do bycia zajebistym x.x

Bazowe coś tam:

Efekt końcowy:

Obrazek profilowy:

Nayachi_AruFeb 14, 2011 8:14 AM
Feb 14, 2011 12:07 PM

Sep 2009
3960
Slicznie dziewczyny <3

Pszec widac zaczela sie bawic teksturkami :3 XD Pinknie <3

We're all golden
Sunflwers
on the inside :>
Feb 17, 2011 11:20 AM

May 2008
135
Ja postawiłam na prostotę i minimalizm.

Grafika podstawowa:

Efekt końcowy:
Feb 25, 2011 6:06 PM

Jun 2010
278
Nowy profil, chyba pierwszy z którego jestem nawet zadowolona. :o

Grafika podstawowa:

Efekt Końcowy:

Obrazek profilowy:

Nayachi_AruFeb 26, 2011 12:34 AM
Feb 27, 2011 6:30 AM

Mar 2008
393
Efekt bezsennej nocy ^^'

Użyte grafiki:

I wyszło mi coś takiego:

sama nie wiem, co o tym myśleć, ciągle mi czegoś w nim brakuje, ale bałam się przedobrzyć (co ostatnio dość często mi się zdarza). Postacie to Aerith i Cloud z min. gry Final Fantasy VII, w nagłówku posłużyłam się tekstem piosenki "Drops of Jupiter" zespołu Train, jakoś mi się tak kojarzy z ich relacją^^'

no i dispic do kompletu

Mar 2, 2011 1:21 PM

Mar 2009
403
Też coś swojego zademonstruję. ^.^

Użyte grafiki:

Efekt końcowy:

Obrazek profilowy:
notmiMar 3, 2011 10:12 AM
Mar 4, 2011 8:18 AM

Jan 2009
55
Użyte grafiki:

Efekt końcowy:

Profilowy:

krzyzakuMar 6, 2011 12:35 PM
May 1, 2011 8:29 AM

Oct 2009
2855
Użyte grafiki:

Efekt końcowy:

Przez długość strasznie małe wyszło... łotewa. Potem uzupełnię grafikami pod seiyuu i bohaterami, ale teraz mam lenia ^^""
Chociaż co do samego profilu, to pewnie przedobrzyłam -.-

I display:
Źródłowy:

Wyszło takie cuś:
Jun 20, 2011 1:40 PM

Nov 2007
704
Użyta grafika:

Efekt końcowy:

Fotoszop mnie ostatnio nie lubi |8
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» [otwarte]Horns SE

seuikun - Dec 5, 2010

19 by Kyoko909 »»
Mar 26, 2013 11:52 AM

» [CLAIM] Sclaimuj swoją ulubioną mangę!

oparcik - Nov 3, 2010

15 by Voulor »»
Mar 24, 2013 8:43 AM

» [CLAIM] Sclaimuj swoje ulubione anime!

oparcik - Nov 3, 2010

20 by Voulor »»
Mar 24, 2013 8:34 AM

Sticky: » Karta Klubowa. {zamów sobie już teraz!} ( 1 2 )

oparcik - Jun 17, 2010

72 by Voulor »»
Mar 14, 2013 10:21 AM

» Karty klubowe/Limitowane Edycje na zamówienie [Chey___]

Chey___ - Jul 27, 2010

3 by LittleStar »»
Jan 28, 2012 7:33 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login