Forum Settings
Forums
New
Mar 16, 2010 1:12 PM

Jun 2008
107
Skoro istnieje szansa, że nasze pseudostowarzyszenie może mieć za jakiś czas pokoik na spotkania - proponowałabym troszkę uzupełnić merytorycznie takie zebrania. Oglądanie anime i czytanie mangi swoją drogą jak najbardziej, a dyskusje swoją.

Ja ze swojej strony mogłabym przygotować jakąś mini prelekcje o np. historii Japonii. Przyznam, że nie jestem nazbyt doinformowana o kraju, który tworzy coś tak cennego jak anime więc może mała debata na ten temat nie byłaby może głupią sprawą? Zwłaszcza, że jak coś mogłabym przytachać swojego laptopa na spotkanie.

Co o tym myślicie? Macie jakieś pomysły? Jakieś za/przeciw?
Reply Disabled for Non-Club Members
Mar 16, 2010 2:57 PM

Feb 2009
79
Na pierwsze spotkanie to chyba coś bardziej integracyjnego by się przydało, nie? Jakaś mowa na początek, czy coś... mogę się zgłosić na ochotnika do głoszenia, często słyszę od ludzi, że mam charyzmę, czas by to sprawdzić xD
Chyba, że jest ktoś bardziej chętny niż ja xD

Prelekcje jak najbardziej, kocham prelekcje, pragnę prelekcji. Będzie to w formie luźnej dyskusji, czy my siedzimy a Krew się leje?
Cóż za wyszukany żart słowny, proszę zwrócić na niego uwagę! xDD
<b>Ave Totoro</b>

<b><font color="purple">Zniszczę Cię. Uun.</font></b>
Mar 16, 2010 3:15 PM

Jun 2009
213
xD <leży pod biurkiem i ze śmiechu nie może wstać> <jakoś się uspokoiła i dotarła do klawiatury> Ja też pragnę prelekcji! ^^ Mogę przygotować o historii Japonii, kulturze, wierzeniach, rozrywce... xD I tak Satsuki - nadajesz się na "przemowniczkę"! xD
Myślę, że samo oglądanie anime mija się z celem. Przede wszystkim musimy rozkminić konwenty, na które jedziemy w tym roku i podowiadywać się co do helperstwa czy paneli. Bo doświadczenia to jest coś czego nam w tej chwili trzeba ^^
Mar 17, 2010 3:36 AM

Jun 2008
107
Neko-hime lub Satsuki - to może założy któraś z Was oddzielny temat na konwenty? Z jakimiś datami, gdzie co jest i kiedy? :) Na pewno znacie się na tym lepiej niż ja. A w oddzielnym temacie spokojnie przedyskutujemy możliwość nabierania doświadczenia na takich imprezach.

Jeśli Satsuki masz ochotę na mowę wstępną to również jak najbardziej jestem za. Przedstawimy się sobie może lepiej, bo ostatnio z nie wszystkimi udało się pogadać itd. :) A potem właśnie wstęp o Japonii, kulturze, zwyczajach itp. Trzeba zacząć się sprawdzać z takimi rzeczami.

I gratuluje wyszukanego żartu słownego :P
Mar 17, 2010 12:07 PM

Jun 2009
213
Bez kitu, ciągle mnie śmieszy ten tekst xD Spoko, już się biorę za oddzielne tematy ^^
Mar 19, 2010 8:45 AM
Mar 2010
27
Wiem, ze nie powinnam tu, ale to jest coś odnośnie, więc napisze. Mamy pokój w 2LO, ale musimy mieć na bank wszystkie ważniejsze rzeczy ustalone i do końca kwietnia w piątek najlepiej odwiedzić grupą dyrekcje. :)
Apr 5, 2010 11:53 AM
Mar 2010
9
Cóż... większość (nie jestem pewna czy wszystkie, poprawcie mnie jeśli się mylę) z nas ma wolne do 8 kwietnia, więc można by wybrać się do dyrekcji koło 7 lub 6 kwietnia. Co wy na to?
Live the way you want to and don't let others tell you it's wrong.
Apr 5, 2010 1:17 PM

Jun 2008
107
Jak coś to tutaj jest osobny temat na takie rzeczy :P

http://myanimelist.net/forum/?topicid=168978&show=20
Apr 30, 2010 1:42 PM
May 2008
24
Uwaga: udzielam się xP

Nie wiem, czy kogokolwiek by to zainteresowało, ale nieśmiało zaproponywuję prelekcję/wykład/no nie wiem, coś, o gatunkach mangi i anime. Może mało oryginalny temat, ale tak na początek?
Nic nie narzucam, tak mi przyszło do głowy ^^ I w żadnym wypadku nie zgłaszam się na ochotnika, nie jestem na to emocjonalnie gotowa xP
Apr 30, 2010 1:52 PM

Feb 2009
79
Gud ajdija, choć z drugiej strony oczekujemy w tym klubie ludzi, którzy już nieco znają się na M&A, więc nie wiem czy to by miało sens ^^""
Inną sprawą jest, że ja po 5-letnim stażu nadal nie znam niektórych gatunków >.> Może zrobić prelekcję o mniej znanych gatunkach?
<b>Ave Totoro</b>

<b><font color="purple">Zniszczę Cię. Uun.</font></b>
Apr 30, 2010 1:55 PM
May 2008
24
Racja, ale z drugiej strony tak na początek np. temat pt. "Inspiracje Burtonem w Soul Eaterze"? xP Pomyślałam, że to by było bliższe wszystkim i takie trochę... inauguracyjne ^^
Tak, mniej znane gatunki to dobry kompromis, chociaż jak już wspomniałam, to w ogóle bardzo luźny pomysł, nie musicie się do niego przywiązywać ^^
May 1, 2010 2:03 AM

Jun 2008
107
Albo kompletnie poszerzyć temat - oprócz tylko omówienia typowych gatunków anime lub mangi, można też dodać terminy związane z fandomem, rodzaje postaci w mandze/anime. Oczywiście wszystkie te hasła fajnie by było rozszerzyć o przykłady. Taka moja luźna wizja. :)
May 1, 2010 6:32 AM

Jun 2009
213
to może tą pierwszą prelekcję zrobię właśnie o terminach, gatunkach itp.? :)
May 1, 2010 7:37 AM

Jun 2008
107
Jeśli chcesz to ja nie widzę problemu. :)
May 10, 2010 7:43 AM
Mar 2010
9
w sumie jak robimy o gatunkach to mogłabym przynieść moją prezentację multimedialną. Nie jest to co prawda nic wielce wysublimowanego (to tylko prezentacja w power point'cie, ja nie jestem aż tak dobra gdy idzie o programowanie, tworzenie flashy to dlamnie czarna magia), ale ma dość słów kluczy na temat gatunków że powinna skłonić do dyskusji. Chyba, że ty masz jakieś inne plany Neko-hime, nie chcę wchodzić ci w paradę.
May 11, 2010 6:46 AM

Jun 2009
213
No dobrze, to może rzeczywiście tak zróbmy. Ja najwyżej przygotuję na jakieś inne spotkanie inny temat i tyle. W sumie to trochę mnie ratujesz, AmawaHibiki18, bo teraz muszę walczyć o oceny w szkole ^^ Także zgadzam się, żebyś przejęła ten temat. Jak coś to mogę trochę pomóc, czy zredagować coś na przykład, albo coś rozwinąć ^^
May 11, 2010 9:44 AM
Mar 2010
9
C-c-c-c-c-co?! A-a-ale ja nie planowałam przejmować twojego tematu!! Ja tylko chciałam pomóc skoro i tak mam materiały na ten temat!... Ale jeśli ci to pomoże to spoko. Tylko naprawdę nie chcę abyś myślała o źle, że się wtrącam.
May 11, 2010 12:41 PM

Jun 2009
213
Dla mnie to żadne wtrącanie, nie mam nic przeciwko ^^
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» REAKTYWACJA!

Jultrumo - Jan 7, 2011

2 by Jultrumo »»
Jan 8, 2011 1:28 PM

» NOWY POCZĄTEK

Jultrumo - Dec 7, 2010

10 by Jultrumo »»
Dec 17, 2010 3:23 PM

» SOBOTA 04.12

Neko-hime - Dec 2, 2010

1 by HejK »»
Dec 3, 2010 2:21 AM

» Konwenty

Neko-hime - Mar 17, 2010

34 by Sheyrena »»
Nov 22, 2010 5:49 AM

Poll: » Spotkanie integracyjne cz. 2

Neko-hime - Oct 24, 2010

8 by Neko-hime »»
Nov 11, 2010 2:39 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login