New
Apr 11, 2016 9:58 AM
Ova tema je namjenjena za upoznavanje članova. Pišite ko je odakle, godine, otkad pratite manga/anime? Što vas fasciniraju? Pa eto šta vam još sve naumpadne ;) Poz svima i dobro došli u klub ;) :D |
Reply Disabled for Non-Club Members
Apr 11, 2016 10:00 AM
Ja sam iz Tuzle, 94. godište. Anime pratim otkad sam bio mali....možda 5. osnovne. Što se tiće mange počeo sam sa 13 god. Brzo je zanimacija za mangom prestigla anime, počeo sam se zanimat za kulturu Japana, historiju i sve vezano za japan. Ono što me je najviše privuklo jeste što obrađuje ozbiljnije teme od "crtića". Nisu svi happy end, nisu svi pozitivni, vidiš i mračne strane života, osjetiš intenzivniju tugu, razočarenje ali i uspjeh i sreću. Sve u svemu može se reći da me čini onim što jesam danas :D :D :D |
Apr 11, 2016 1:15 PM
Ja sam Jasenko R. , iz Lukavca sam (trenutno zivim u Tuzli) , 97 sam godiste , anime pratim dugo godina (poceo sam sa YU GI OH, Pokemon,neke ep dragonbala... na tvu). Najdrazi anime mi je FMAB kojeg sam 9 puta gledo :D Mange ne citam puno jer mrzim citanje. Cak nekad poruke na fbu,skypu... ne volim citat XD |
Apr 11, 2016 2:10 PM
Ja se zovem Zlatan, takođe sam iz Tuzle a BosnianCommunist mi je mlađi brat. Stariji sam od njega tri godine. Anime mi je baš opuštanje pratit jer s prosječnim trajanjem od 20 minuta ga mogu dosta nagledati. Među prvima su mi bili Digimoni, Dragon Ball, Pokemoni, Yu Gi Oh, generalno stvari iz devedesetih koje su kod nas prikazivali početkom novog vijeka i njemačke sinkronizacije na RTL II anime bloku Pokito TV. |
Apr 12, 2016 6:33 AM
Pozdrav ja sam Amer iz Mostara. Isto '97 godište, gledao sam anime kao dijete, klasika Pokemoni, Digimoni, Yu Gi Oh, Mumijevi, ali se nisam zainteresovao za njih do prije par godina kad sam počeo gledati One Piece. Srećom do tad je već došlo mnogo odličnih sezona i bio je velik izbor. Mange nikad nisam čitao osim što sam počeo sa One Piece mangom od Zou arc-e, ne zato što mi je lijeno čitati nego radi uživanja u kvaliteti animacije, muzike, darovitih glumaca itd. |
Apr 15, 2016 12:21 PM
Manethon said: Tu smo isti :D Prvi anime i jesam gledao na legendarnom Pokito TV koji je na žalost mrtav, bar što se mene tiće :DJa se zovem Zlatan, takođe sam iz Tuzle a BosnianCommunist mi je mlađi brat. Stariji sam od njega tri godine. Anime mi je baš opuštanje pratit jer s prosječnim trajanjem od 20 minuta ga mogu dosta nagledati. Među prvima su mi bili Digimoni, Dragon Ball, Pokemoni, Yu Gi Oh, generalno stvari iz devedesetih koje su kod nas prikazivali početkom novog vijeka i njemačke sinkronizacije na RTL II anime bloku Pokito TV. |
Apr 15, 2016 12:23 PM
Metnem said: One piece je fakat jedan od najboljih shonen mangi/animea koje ima. Ako hoćeš da osjetiš "impact" neke scene treba čitat mangu jer je ono fakat od jedne do druge stranice wow razlika, pogotovo što u shonenu često imaju "two page spread" što oni zovu kada čitavu scenu nabaci preko dvije strane i onda se umjetnik zada da tu bude efekata TONA. Ali ako hoćeš da se bolje utopiš u sve to onda je anime vrh jer muzika u One Piece je vrh :DPozdrav ja sam Amer iz Mostara. Isto '97 godište, gledao sam anime kao dijete, klasika Pokemoni, Digimoni, Yu Gi Oh, Mumijevi, ali se nisam zainteresovao za njih do prije par godina kad sam počeo gledati One Piece. Srećom do tad je već došlo mnogo odličnih sezona i bio je velik izbor. Mange nikad nisam čitao osim što sam počeo sa One Piece mangom od Zou arc-e, ne zato što mi je lijeno čitati nego radi uživanja u kvaliteti animacije, muzike, darovitih glumaca itd. |
Apr 15, 2016 12:54 PM
Ja ne znam koristit sve opcije na MAL jer nisam baš komunikativan što se tiče stranih jezika, pa nisam ni pokušavao naučit haha al odgovoriću za Pokito TV i One Piece. Pokito TV mislim da više i nema tog bloka, tako da je možda i zaista mrtav. Izgleda da je zadnji put emitiran 2008. godine kada sam započeo osmi i zadnji razred osnovne škole. To znači da mi je to bio zadnji ljetni raspust s tim blokom huh uvijek me mrzila ona Detective Conan epizoda sa ukletom kućom. Odgledam prvu epizodu, a nastavak nikako jer počne škola qua qua qua One Piece mi je super, i brat ga voli. Anime za grijeh ima što kasnije baš deteorira s pejsingom da se komotno može preskočiti prvih šest minuta jer otpadaju na uvodnu špicu, po stoti put predstavljanje priče Gol D. Rogera i šta je bilo u prošloj epizodi. A da ne govorim o nepotrebnom razvlačanju scena kad bleje jedni u druge, dramatično zurenje se intenzivira ! Inače jedan od rijetkih animea da me rasplakao, smrt jedne izvjesne persone u flešbeku za vrijeme Arlong Arca. Moram biti suptilan da ne bi nekom spojlo ako namjerava gledati. Dosta uvodnih špica puštam iznova na Jutjubu, prve dvije i to na oba jezika, šestu i sedmu na japanskom i prvi ending na engleskom jer mi naprosto bolje zvuči. Jedna velika zamjerka mi je što se ustručava često da ubije likove, a ima tona primjera, Al je zato ubio baš jako simpatičnog lika za trajno, dok su drugi sitniji likovi preživjeli stvari što bi razorile gradove. |
Apr 25, 2016 11:25 AM
-brčko -21 -od 2011 plaćam onome koji nadje svih ~100 epizoda tiger maska (bilo to DL linkom ili streamingom sa sajta) |
sodomizedApr 25, 2016 11:28 AM
May 5, 2016 7:20 AM
masochist-chan said: -brčko -21 -od 2011 plaćam onome koji nadje svih ~100 epizoda tiger maska (bilo to DL linkom ili streamingom sa sajta) Ja sam probao naci, nekih pola sata sam se lamatao po raznim stranicama sa kojih sam ja skidao itd ali nisam nikad mogao naci svih 100, uvjek fali par epizoda ili je do 70 i neke ili tako. Sretno u potrazi ;) |
May 9, 2016 7:16 AM
Pozdrav, ja sam iz Banja Luke, 22 godine, anime gledam od osnovne skole kad su se kod nas prenosili Pokemoni, Digimoni, Yu-Gi-Oh i Dragon Ball, ne znam je l to bilo na RTL II, al se sjecam da sam nekad znao uhvatiti i koju epizodu Sailor Moona, Detective Conana i Monster Ranchera, a gledao se i Captain Tsubasa. Poslije tih animea u djetinjstvu nastala je ´mala´ pauza, a od 2013 ponovo pocinjem gledati anime, cak mi je draze pogledati par epizoda nekog animea nego neki film. Omiljeni animei su mi Dragon Ball, Bleach, Hajime no Ippo, Aoki Densetsu Shoot, Berserk, Chuuka Ichiban, Hikaru no Go, Rurouni Kenshin, Kingdom, Death Note... |
May 16, 2016 3:14 PM
codina13 said: Pozdrav, ja sam iz Banja Luke, 22 godine, anime gledam od osnovne skole kad su se kod nas prenosili Pokemoni, Digimoni, Yu-Gi-Oh i Dragon Ball, ne znam je l to bilo na RTL II, al se sjecam da sam nekad znao uhvatiti i koju epizodu Sailor Moona, Detective Conana i Monster Ranchera, a gledao se i Captain Tsubasa. Poslije tih animea u djetinjstvu nastala je ´mala´ pauza, a od 2013 ponovo pocinjem gledati anime, cak mi je draze pogledati par epizoda nekog animea nego neki film. Omiljeni animei su mi Dragon Ball, Bleach, Hajime no Ippo, Aoki Densetsu Shoot, Berserk, Chuuka Ichiban, Hikaru no Go, Rurouni Kenshin, Kingdom, Death Note... Jest to zvući kao RTL II. Ja sam isto tako gledao u djetinstvu na RTL II ali sam odma nastavio na netu gledat, tako da ja nisam pravio pauzu :P Što se tiće toga da više voliš pogledat anime od filma....ja mislim da je to kod mene uvjek tako, jer gotovo nikad se ne razočaram animeom, dok se filmom često znam razočarati :P Izbor anime a ti je odličan pogotovo me obradovao Hajime no Ippo jer to i nije toliko popularan anime/manga a meni je odličan :D |
May 16, 2016 5:02 PM
PACVI said: Jest to zvući kao RTL II. Ja sam isto tako gledao u djetinstvu na RTL II ali sam odma nastavio na netu gledat, tako da ja nisam pravio pauzu :P Što se tiće toga da više voliš pogledat anime od filma....ja mislim da je to kod mene uvjek tako, jer gotovo nikad se ne razočaram animeom, dok se filmom često znam razočarati :P Izbor anime a ti je odličan pogotovo me obradovao Hajime no Ippo jer to i nije toliko popularan anime/manga a meni je odličan :D Zadnji film koji sam pogledao je Captain America: Winter Soldier, poslije toga ja mislim nista novije, uhvatim ponekad neki stariji film na tv, al i to slabo. Kad imam vremena, draze mi je pogledat koju epizodu nekog animea :D Hajime no Ippo mi je mozda i najdrazi anime sa te liste, a Takamura Mamoru omiljeni lik :D samo ne citam mangu pa sam dosta zaglavio sa pricom, a ko zna kad ce i hoce li izaci 4. sezona. |
May 23, 2016 11:27 AM
codina13 said: PACVI said: Jest to zvući kao RTL II. Ja sam isto tako gledao u djetinstvu na RTL II ali sam odma nastavio na netu gledat, tako da ja nisam pravio pauzu :P Što se tiće toga da više voliš pogledat anime od filma....ja mislim da je to kod mene uvjek tako, jer gotovo nikad se ne razočaram animeom, dok se filmom često znam razočarati :P Izbor anime a ti je odličan pogotovo me obradovao Hajime no Ippo jer to i nije toliko popularan anime/manga a meni je odličan :D Zadnji film koji sam pogledao je Captain America: Winter Soldier, poslije toga ja mislim nista novije, uhvatim ponekad neki stariji film na tv, al i to slabo. Kad imam vremena, draze mi je pogledat koju epizodu nekog animea :D Hajime no Ippo mi je mozda i najdrazi anime sa te liste, a Takamura Mamoru omiljeni lik :D samo ne citam mangu pa sam dosta zaglavio sa pricom, a ko zna kad ce i hoce li izaci 4. sezona. LIKE xD "My fist are DINAMIT, BOM, BOM, BOM" xD hahahaha prejak. Ja ne znam jesam li odgledao sve što ima. SPOILER ALERT Gledao sam do ondje gdje Ippo osvoji pojas i to je to. Ima l' još u animeu? Mangu nisam do tog dijela ali ja mislim da ima više jer ima bruku chapter-a |
May 23, 2016 3:52 PM
PACVI said: LIKE xD "My fist are DINAMIT, BOM, BOM, BOM" xD hahahaha prejak. Ja ne znam jesam li odgledao sve što ima. SPOILER ALERT Gledao sam do ondje gdje Ippo osvoji pojas i to je to. Ima l' još u animeu? Mangu nisam do tog dijela ali ja mislim da ima više jer ima bruku chapter-a To je koliko se sjecam kraj ajmo rec prve sezone koja ima 75 ep, 76 ako se broji specijal o Takamuri, poslije toga imaju jos dvije sezone, jedan specijal o Ippovoj prvoj borbi poslije osvajanja pojasa ja mislim, i specijal o borbi izmedju Kimure i Mashibe. Mangu ne citam, al sam si spojlao vecinu novijih chaptera zato sto nisam mogao cekat da najave cetvrtu sezonu :D |
Jun 21, 2016 5:08 PM
Pozdrav. Ja sam iz Velike Kladuše, imam 21 god., rođen '94. Kao djete sam gledao Digimon, Pokemon, Yu-gi-Oh a za anime sam saznao u srednoj školi i počeo ozbiljno sa Dragonball-Z, Naruto, Bleach, One Piece i prešao na tonu ostalih. Vidim da je slabo posjećena ova grupa ali probaću... Da pojasnim Živim jedan prosječan i dosadan život pun ljudi koji samo tjeraju nogomet. Nerazume anime smatraju ga djetinjastim kao i moj wallpaper BLEACH-a Starog Zangetsu-a sam morao obrisati jer bi me obitelj čudno gledala a ne-usudim se postaviti lijepu mladu damu na desktop. Čudan je taj stereotip u Bosni (mislim da znate o čemu pričam). Bila bi mi čast upoznati nekog u blizini da porazgovramo o svemu vezano za anime. |
Aug 19, 2016 5:39 AM
vedo94x said: Pozdrav. Ja sam iz Velike Kladuše, imam 21 god., rođen '94. Kao djete sam gledao Digimon, Pokemon, Yu-gi-Oh a za anime sam saznao u srednoj školi i počeo ozbiljno sa Dragonball-Z, Naruto, Bleach, One Piece i prešao na tonu ostalih. Vidim da je slabo posjećena ova grupa ali probaću... Da pojasnim Živim jedan prosječan i dosadan život pun ljudi koji samo tjeraju nogomet. Nerazume anime smatraju ga djetinjastim kao i moj wallpaper BLEACH-a Starog Zangetsu-a sam morao obrisati jer bi me obitelj čudno gledala a ne-usudim se postaviti lijepu mladu damu na desktop. Čudan je taj stereotip u Bosni (mislim da znate o čemu pričam). Bila bi mi čast upoznati nekog u blizini da porazgovramo o svemu vezano za anime. Znam tačno o čemu govoriš. I ja kad sam počinjao anime, a i sad, mi govore "Kada ćeš prestat gledat te crtane!?" . Jedini način da te to ne "ošteti" jeste da, kao ja, ignorišeš sve to i furaš svoj fazon. Naravno da ne bi preporučio da na FB ili bilo gdje tako javno kačiš anime fotkice, pogotovo kao profilnu ili wallpaper ali na desktop, što da ne. Kako sam ja riješio konflikt sa starcima vezan za anime je dosta jednostavan. Vidjeli su kako mi je engleski sa 1-2 se popeo na 5.0, kako sam pričao sa strancima bez stanke, prevodio ocu neke dokumente, tekstove itd. Mater sam opet pridobio muzikom iz animea. Pustim joj neke instrumentale, svidi joj se i onda kažem "e vidiš to je iz animea". Tako da nađi ono što im godi pucaj po tome. Još jedna tehnika jeste da ispričaš neki anime/mangu kao da je film i onda kad kažu "dobar je, de nam skini da pogledamo" ja kažem anime je :D :P Nekad čak i pogledaju, kao npr Princes Mononoke i Spirited Away. Uglavnom najbolje je da ignorišeš hejtere ali isto tako da nastojiš da ne ispadneš "waeboo" :D |
Feb 16, 2017 4:20 PM
Suicide-Master said: Konnichiwaaaaaa ~~~~ ^o^ ~~~~ E ovako, moje ime je Samir Jahic, ja sam iz Konjica. Anime gledam odavno, napravio sam ovaj profil prosle godine ali se nisam vise logovao na njega, i evo napokon sada sam odlucio da update-am ovo lolz... Lijen sam da radim ovo ali moram se natjerati na nesto. Prije neki dan sam poceo pratiti Monogatari Series. I uzivam bas. Pratim ih po ''airing order-om''(nez kako drugacije da kazem haha). Podsjeca me bas na Kara No Kyoukai (i love it). Ne mogu trenutno da update-am mange i anime koje sam citao, to cu veceras ili sutra. Ja vise preferiram Mangu. Kada god neki novi Anime izadje ja ne mogu cekati sledecu epizodu, fino uzmem pa citam mangu. I ja planiram da gledam Monogatari serijal tj. gledao sam ga ali sam bio po malo zbunjen sadržajem jer nisam znao odakle da krenem pa sam stao nakon jedno 3-4 epizode. Art style mi se jako dopada a i cuo sam da je prica predobra :D Drago mi je da si se ubacio i nadam se da će ti ova stranica mnogo služit. Ja sam na Anime List našao toliko dobrih stvari koje inaće ne bi pogledao. Usput ako te zanima koji bi anime mogao gledat samo pogledaj YouTube-re poput The Anime Man, Mysti/Cronexia, Lost Pause itd. oni su top, pogotovo Mysti :D :D :D |
Jul 27, 2017 3:14 PM
Pozdrav. Vidim niko nije postovao vec duzi period pa da ozivim malo topic :3 Zovem se Aleksandar Z. zivim u Banja Luci ,96 god sam. Za anime sam odkrio kada sam bio mali mozda 9 ili 10 god, kada sam dobio kablovsku i poceo gledat anime na njemackom kanalu RTL2. Naravno pojam anime mi tad nije bio poznat vec sam to smatrao kao ,, crtace". Kada sam bio mali gledao samo Naruto, Captain Tsubasa, Sailor Moon,Inuyasha,Ranma 1/2 (za taj anime svi klinci u komsiluku su me molili da prevodim posto ,,PLOT" je bio bas zanimljiv if you know what i mean ;) ), bilo je jos mnogo drugih animea... Nakon par godina anime se prestao emitovat na TV a tako sam i ja lagano zaboravio na to i ostalo mi u sjecanju kao najbolji ,, crtaci" iz djetinstva... Pri kraju 4.raz srednje nekako sam odkrio pojam anime i pogledao prvu anime seriju nakon toliko godina a to je bila Love Hina i nakon toga sam se lagano vratio u gledanje animea... Omiljeni anime je Berserk iz 90tih, a omiljena manga Koe no katachi. |
Oct 18, 2017 6:13 AM
BlackCherryBoy said: Pozdrav. Vidim niko nije postovao vec duzi period pa da ozivim malo topic :3 Zovem se Aleksandar Z. zivim u Banja Luci ,96 god sam. Za anime sam odkrio kada sam bio mali mozda 9 ili 10 god, kada sam dobio kablovsku i poceo gledat anime na njemackom kanalu RTL2. Naravno pojam anime mi tad nije bio poznat vec sam to smatrao kao ,, crtace". Kada sam bio mali gledao samo Naruto, Captain Tsubasa, Sailor Moon,Inuyasha,Ranma 1/2 (za taj anime svi klinci u komsiluku su me molili da prevodim posto ,,PLOT" je bio bas zanimljiv if you know what i mean ;) ), bilo je jos mnogo drugih animea... Nakon par godina anime se prestao emitovat na TV a tako sam i ja lagano zaboravio na to i ostalo mi u sjecanju kao najbolji ,, crtaci" iz djetinstva... Pri kraju 4.raz srednje nekako sam odkrio pojam anime i pogledao prvu anime seriju nakon toliko godina a to je bila Love Hina i nakon toga sam se lagano vratio u gledanje animea... Omiljeni anime je Berserk iz 90tih, a omiljena manga Koe no katachi. Pozz Black :D Sorry što je klub malo....mrtav xD Ali ja se trudim da kad god neko nešto napiše da odma odgovorim čisto da svi znate da ne pričate sa zidom xD Što se tiće ovih navedenih na RTL2 tad sam ja i znao da su anime jer je ono uvjek bila najava ujutro ili naveče za to i ono tipa "najpopularniji anime samo na PokitoTV". Ja sam pravo odlijepio za anime kad sam imao 13-14god tj tad sam počeo čitati mangu a onda sa 16-17 sam i anime počeo gledat manijakalno. Na MyAnimeList na žalost nisam sve stavljao inače bi broj mangi i animea bio MNOOOOGO veći ali se vremenom izgubilo jer sam sve držao u Bookmark :-/ Berserk nisam gledao ali znam da je ono idol animea i smatra se jednim od najboljih iz "Zlatne Ere". Koe no Kotachi je i meni predobra manga a pogledao sam i anie film, iako je prekratak za sve što ima u mangi i dalje mislim da je pre, pre, predobar :D Pogledaj ako nisi :D Generalno bi ti preporučio SVAKO dijelo od Shinkai Makoto jer su njegova dijela PRELIJEPA i sva su tako jebeno emocionalna i duboka da je za ne povjerovat :D Ako imaš (imate) neke savjete kako iživiti grupu javite mi slobodno :D :D :D |
Reply Disabled for Non-Club Members
More topics from this board
» Dafuck momentiManethon - Apr 17, 2016 |
4 |
by PACVI
»»
Jan 5, 2019 4:33 PM |
|
» Day after dayPACVI - Feb 16, 2017 |
19 |
by PACVI
»»