Оказва се, колеги, че и ние си имаме нещо като 生徒会! Или поне от името му звучи така, а иначе какво е то, за какво служи, има ли почва у нас - на тези въпроси е трудно да се отговори. Те си нямат, изглежда сайт, а само някакъв жалък субфорум, от който е трудно да се извади някаква информация за функциите им. Явно това е потайна организация, дори може би тайно общество! Толкова са тайни, че аз за цяла година не бях чувала за тях, но ето, бяха доведени до вниманието ми и какво да видя:
100 000! Ако броя нулите правилно, това, колеги, са ДЕСЕТ МАНА! Представяте ли си какво може да се направи с десет мана? А наближават избори за нов студентски съвет!
НО КАКВО СЕ ОКАЗВА!
Ще има 10 избирателни секции, но засега аз лично не знам как ще ги разпределят. Веднага предполагам обаче, че ЦИЕК ще ги сложат в Ректората и тях ги отписвам като гласоподаватели.
Не само, че не знаем за съществуването на тази организация, ами и тя не иска да ни знае. До кога ще продължава дискриминацията срещу ЦИЕК, колеги? Ние сме студенти в същия университет, време е да потърсим правата си! Да спрем произвола!! Да се вдигнем на бунт срещу подтисничеството на СС!!! Да гласуваме!!!! Или дори да се кандидатираме!!!1! |