Forum Settings
Forums
New
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (2) « 1 [2]
Jan 20, 2009 4:11 AM

Jul 2008
234
Нищо не е казано по заобиколен начин явно не разбираш значението на двете думи, та така да обясня :)

Хетеросексуалността е най-често срещаната сексуална ориентация сред хората, представляваща полово и романтично влечение към представители на противоположния пол.

Хомосексуалността (или педалите както ги наричаш ти) е сексуална ориентация, изразяваща се чрез сексуални мисли, любов, фантазии и сексуални действия с човек от същия пол.

Бисексуалността е вид сексуална ориентация, характеризираща се с чувства на любов и/или сексуално влечение към представители и на двата пола, за разлика от хетеросексуалността и хомосексуалността.

Надявам се да съм отговорил на въпроса ти как са се обвързвали и с жени след като са си "същински педали" :)

sn00p3rJan 20, 2009 4:19 AM

Jan 20, 2009 5:48 AM

May 2007
40
Хахахах. Ти май изобщо неразбра моята идея :D Пределно съм наясно със сухата терминология. Но все тая.. Ако искате направете друга тема да си го обсъждаме там дали са педали или не са c(:
Jan 21, 2009 1:06 AM

Jul 2008
234
Тук изобщо не става на въпрос дали елините са педали или не така, че няма нужда от отделна тема...
Това е метафорично изразяване на тезата ми, че може да слушаш чалга или какъвто и да е стил друга музика и да гледаш аниме.

Пример:
Чалгар = педал
Чалгар който гледа аниме = Бисексуален
Слушащ друг вид музика = хетеросексуален

Ако погледнеш по нагоре в темата ще видиш че ти започана оприличаването с "елините същински гейове"

Mar 16, 2009 3:57 PM
Dec 2008
72
Де ми е шибания пост?

Mar 31, 2009 3:56 AM
Oct 2008
4
Хаха след като се начетох на това кой педал и кой не , и великата борба чалга vs метАл,мога да кажа само какво слушам аз :) От дарк музика (гот рок,гот метъл,дуум метъл и дарк електро стиловете) до азиатска (в частност японска,но не отказвам корейска и китайска музика) и фолклорните изпълнения на ирландци,индианци,шотландци и т.н. С две думи "всичко слушам" ,ако някой ден ми хареса някоя чалга и нея ще слушам,но за момента са прекалено елементарни и безплодни опитите им за оригиналност и въобще като цялостно оформление... :)
П.П. Лично мнение,моля ако ще обсъждате нещо нека е музикалното ми предпочитание,а не дали съм поредни "метъл" или "различен" който гледа аниме :) Sankya ^.^
Apr 29, 2009 3:16 PM

May 2007
40
@sn00p3r сравнението с елините не е случайна вметка, ами имах за цел да се опитам да покажа пример в който дадена група смятана за нещо - найстина се оказва това нещо O_O Някък си е неписано правило в повечето случаи :D

P.S. има вероятност преди като съм го писал да не съм искал да кажа това, но сега като го прочетох на това ми звучеше... знам ли хахахха :D

@NyaNya аааааааааа гаден метъл ! \m/ >_< \m/ xD
May 6, 2009 10:13 AM

Apr 2009
36
Ами аз съм си върла метълистка и при първата дума от чалгарска песен изчезвам поне на 200 метра разстояние,но и въобще не ми пука какво слушат останалите.Когато си със слушалки и престава да ти пука.Но съм забелязала,че хората,които слушат по-малко чалга са доста по-умни и разсъдливи *и скромни* отколкото тези които слушат.Просто наблюдения.Оставам си на метъл страната със Nightwish,Lordi,Metallica,Iron Maiden,Apocalyptica and others и да не забравим Jrock-a,J-metal-a и даже понякога J-pop ^3^
To be continued...
May 17, 2009 12:02 PM
Apr 2009
2
ами аз си слушкам метълче принципно.. и хардкорче , но .. иначе от другите стилове подбирам най-хубавото .. поне според мен ;р относно чалгата .. като се натряскам..кфо да се прай xD~
Jun 17, 2009 6:47 PM

Jan 2009
526
Определено анимето и чалгата не вървят ръка за ръка. Децата на моята възраст не слушат много чалга или поне такава е компанията ми. За всеки случай се радвам, че няма такъв екземпляр.От друга страна на купони метал не се пуска дори да ни се иска.Чалгата е музика за компания и това е.:/
Всички сме слушали чалга едно време.
Jun 29, 2009 2:24 PM

Jan 2009
176
O-ichi said:
Аз лично мисля, че вски може да си слуша каквото иска и стила музика определено не е критерии за характера или каквото и да било в един човек.

fail

Join My Club Shigurui - Death Frenzy (Still in construction)
Jul 1, 2009 2:12 PM

Nov 2008
75
Всъщност музикалните предпочитания говорят много. И за да има стереотипи, те са дошли от някъде, т.е. поведението на масата ги създава, т'ва че има изключения нищо не значи.
Диапазона на моя музикален вкус обхваща като че ли твърде много жанрове, от рок и метъл, през завършващи на -кор "неща" и твърди електроники, до опера и класическа музика, както и традиционна/ирландска, шотландска, индианска, африканска, източно азиатска, etc./
Имам алергия към чалга, всичко с "поп" в заглавието, хаус-маус и техно, etc.
Е*ати дългия пост, аз се олях О.О
Jul 6, 2009 1:43 PM
Sep 2007
1
O-ichi said:
Аз лично мисля, че вски може да си слуша каквото иска и стила музика определено не е критерии за характера или каквото и да било в един човек. Но спред мен за едно нещо не си права. Това, че всички около теб слушат чалга не означава, че и ти трябва да слушаш. Това е по-скоро право на личне избор.

Абсолютно вярно. Всичко друго е ограничена работа.
Jul 17, 2009 3:52 AM

Mar 2008
13
aз пък слушам Electronics като Trance и всичко свързано с транса. Колкото до чалгата слушам само когато съм с приятели на маса.
Jul 18, 2009 4:00 AM

Jul 2009
8549
Не мисля ,че от това каква музика слуша човек може да се съди и за всичко останало по принцип ...но пък нямам познати които да слушат чалга и да гледат анимета ,но това си е чисто съвпадение XP
Jul 19, 2009 6:20 AM

Mar 2009
47
Аниме и чалга някак не ми се връзват.. Но пък аниме и метал или електронна музика или хип хоп се връзва доста добре.
<---click ^_^
Jul 19, 2009 11:24 PM

Jul 2008
234
А аниме и българска народна музика връзва ли ти се? ;)

Jul 20, 2009 12:13 AM

Jan 2008
170
sn00p3r said:
А аниме и българска народна музика връзва ли ти се? ;)

aхааааа - сигурно става дума за Kiba и "уникалния" саундтрак включващ българска народна песен :D :D :D

Jul 20, 2009 1:06 AM

May 2007
40
\ethno/ ftw :x
Jul 20, 2009 1:17 AM

Jul 2008
234
Да Revia точно за това става въпрос и се е получило уникално, така че е нелепо да се казва, че някакъв стил музика не връзва с аниме :)

Jul 20, 2009 12:05 PM

Nov 2008
75
Нелепо е и приравняването на българската народна музика и чалгата, ама ей на - явно се случва.
Jul 20, 2009 10:57 PM

Jul 2008
234
Първо ще се радвам да ми покажеш къде сравнявам чалга и българска народна музика. Второ какво прави един вид музика народна и коя е фолклорната, къде се размива границата между двете? (баси т'ва ми прилича на тема за есе хаха)
И както каза aikaeimin "И за да има стереотипи, те са дошли от някъде, т.е. поведението на масата ги създава, т'ва че има изключения нищо не значи."
Знам, че си female и тайничко се надявах да си от групата на изключенията...
И за да не ставам груб ще спра до тук! (завършвам с рима хаха)

Jul 21, 2009 3:47 AM

Nov 2008
75
"Приравнявам" и "сравнявам" неслучайно са две отделни думи. "Народна" е нарицателно за "фолклорна" в днешно време, тъй че, де факто, двете неща са всъщност едно и също. Губи ми се връзката между чалга и фолклорна музика, обаче.
А с каква крива логика направи връзката между тоя цитат и цялата история просто не искам да знам..
Не обичам, когато хората въобще не разбират за к'во говоря, а си мислят обратното. Или когато искат да конвертират чуждото лично мнение в някакво отражение на своето.
Не ми се занимава повече.
Jul 21, 2009 5:19 AM

Jul 2008
234
Не знам дали моята логика е крива или тоята като се има в предвид, че никъде в тези постове не съм споменавал чалга освен когато те попитах да ми покажеш къде правя сравнение. Нормално е да ти се губи връзката между двете след като никога не е имало такава (поне не и посочена от мен)
цитирам: "Не обичам, когато хората въобще не разбират за к'во говоря, а си мислят обратното. " Ако правилно съм разбрал говореше за стереотипите, поправи ме ако греша (поне в цитата който използвах).
За да обобщим какво означава Фолклорно и Народно може да се допитаме до една много хубава българска книжка с името "Български тълковен речник"

народен
народна, народно, мн. народни, прил.
1. Който се отнася до народ (в 1, 2 и 3 знач. ). Народно творчество.
2. Който е свързан с народа, с неговия дух и философия. Народен поет.
3. Който принадлежи на държавата. Народно стопанство.
4. Който е избран от народа или е осъществяван от представители на народа. Народно събрание.
5. В наименования на държавни учреждения. Българска народна банка.
6. Истор. В почетни звания. Народен артист.

фолклор
м., само ед. Спец. Устното народно творчество, създадено през вековете – песни, приказки, пословици, анекдоти и др.
? прил. фолклорен, фолклорна, фолклорно, мн. фолклорни. Фолклорен ансамбъл.

Ето и една много хубава статия за Българския фолклор http://www.omda.bg/bulg/ethography/folklor.html от професор Тодор Ив. Живков

Обичам фактите...

И сега един въпрос: Коя е народната музика в България през 21-ви век?

Sep 6, 2009 6:00 AM

Jan 2009
41
Слушаам Punk, Rock, Grunge, Melodic Hardcore, etc.
И най - обичам песните с меланхолично/флегматично звучене. =Д
melancholy will rule tha world!
Dec 15, 2009 8:53 AM

Nov 2009
94
Много метъли се събрахме =D И аз слушам метъл, рок, пънк, J-Rock, и както Punky_chan меланхолични песни понякога xD
А извращението чалга и аниме досега нe съм срещала и неискам да го срещам -,-
Apr 21, 2010 11:32 AM

Feb 2009
83
Аниме и чалга .... ммм... звучи като "суха вода" Не съм го срещала и аз това явление, тъй като както каза някой по-горе "Те са прекалено яки за това".
Аз съм от метъл слушащите люде
As the autumn leaves fly by...
Apr 22, 2010 1:00 PM

Jan 2010
2
Просто да се говори за чалга и аниме в едно и също изречение си е чиста простащина... Вие се сещайте що.
May 2, 2010 3:21 AM

Oct 2009
13
Jpop форевър! <3 =w=
Alive and bitchin` ^^
May 4, 2010 8:09 AM

Jul 2009
32
dthwsh said:
Просто да се говори за чалга и аниме в едно и също изречение си е чиста простащина... Вие се сещайте що.

True.
Иначе и аз като повечето от вас си падам по rap, metal, rock, j-pop, techno, DnB, hardcore и др. ^^
- What's your name?
- Name? What's a... name?
- You know... it's what people say when they meet you.
- When they meet me? Ah, okay, why didn't you say so?
When people meet me, they all say the same thing: "HELP!"
May 11, 2010 7:42 AM

Apr 2009
15
аз лично бих заключил че повечето които гледаме анимета сме металяги, слушам най-вече дет и блек, но пък ако ме видите на улицата как съм облечен можете да си помислите че съм всякакъв, зависи от настроението и повода по който съм излезнал, даже имам моменти в коит съм приличал на чалгар XD
May 11, 2010 9:31 AM

Feb 2009
83
Хахаха, колега не облеклото е определящо за това каква музика слушаш :Ььь Сега и аз не се нося в готик/мелат дрехи, кубинки и тн, ама пък у нас се дъни рок и метъл :D
May 12, 2010 2:56 PM

Apr 2009
15
мдам абсолютно си е така колежке XD ама реших да си призна че имам моменти когат приличам на чалгар :P
May 13, 2010 2:14 AM

Feb 2009
83
Мех, да не ти пука ;Ь
May 15, 2010 10:01 AM
Nov 2009
943
Mi az sly6am glavno postrock, ambient, soundtrack, cinematic i hardrock :P Predi haresvah samo death i progressive metal, no sega ponasly6vam metalcore, alternative, jrock.Haresvam i Kpop otkakto gledah You Are Beautiful.Ako pesenta e hybava nqma zna4enie stila (e bez chalga de :P).
Jun 2, 2010 8:46 AM

May 2010
242
Абе май няма аниме фенове , който да слушат чалга , както и да е .....
Аз най-вече слушам пънк и алтернативен рок :D не си падам много по метъла , ама още по-малко по чалгата.... Отвреме на време слушам и поп , RnB и електроника
Jun 20, 2010 1:55 AM

Dec 2009
92
az slu6am predimno rock, hard rock, metal i nu metal
hardcore metal mnogo ne slu6am, samo ot vreme na vreme kato sam v nastroenie

a za 4algata "Когато на готин човек му е кофти - това е блус... когато на кофти човек му е готино - това e чалга..."
to ne 4e imam ne6to protiv 4algarite. Zabelqzal sam 4e horata koito slu6at metal sa mnogo po tolerantni kam drugite stilove muzika, otkolkoto horata slu6a6ti 4algi. To ne 4e nqma 4algari koito gledat anime (Bleach i Naruto sa izkliu4eniq) no prosto sa po malko.
OST ne slu6am za6toto prosto ne moga da slu6am muzika ako ne i razbiram teksta
foxhunttJun 20, 2010 1:58 AM
Jun 27, 2010 10:09 PM
Oct 2008
4
bloodyshadows said:
az slu6am predimno rock, hard rock, metal i nu metal
hardcore metal mnogo ne slu6am, samo ot vreme na vreme kato sam v nastroenie

a za 4algata "Когато на готин човек му е кофти - това е блус... когато на кофти човек му е готино - това e чалга..."
to ne 4e imam ne6to protiv 4algarite. Zabelqzal sam 4e horata koito slu6at metal sa mnogo po tolerantni kam drugite stilove muzika, otkolkoto horata slu6a6ti 4algi. To ne 4e nqma 4algari koito gledat anime (Bleach i Naruto sa izkliu4eniq) no prosto sa po malko.
OST ne slu6am za6toto prosto ne moga da slu6am muzika ako ne i razbiram teksta

Абе колко точно са толерантни е спорен въпрос,много спорен дори,точно за тези от България.Преди се движех с хора и съм се разходил по България,и в повече от половината случаи е точно обратното на толерантност,че дори не се толерира слушането на различен тип метъл...но както и да е не е това смисъла на темата. оффтопик
Онтопик най-вече Goth rock,Darkwave,Electro(Dark Electro,Aggrotech,Industrial,Synthpop etc.),ирландска и шотландска музика,рок,метъл,джаз,блус и класическа музика,но това са просто стилове,ако някой нещо го интересува има сходни интереси да драсне на ЛС,аз винаги когато мога слушам музика.Поздрав с NIN - The only time ;)
Jul 9, 2010 10:35 AM

Jun 2010
26
Аниме + чалга си е една малко невъзможна комбинация. Все едно да зяпаш сапунки и да слушаш метал или рок, не че не е възможно , ама пак е доста рядко срещано.

По темата. Аз лично слушам квото ми падне. Японско , поп , Jrock ( Miyavi е велик XDD ) RnB .. абе всяка една песен която ми хареса слушам ;DD Колкото до чалгата - мразя я. Нямам нищо против чалгарите, но самата музика ми е супер лигава. >.<'
Jul 14, 2010 5:24 AM

Mar 2010
59
аз съм музикална свиня. в момента обаче слушам предимно японско. зарибенията ми е голяма ~~
чалга и аниме на мене също не ми се връзва, въпреки че не мисля, че трябва да съдим по това кой какво слуша. И все пак чалга и аниме seems unbefuckinlievable XD
Aug 3, 2010 3:00 PM

Apr 2009
15
zouiii said:
аз съм музикална свиня. в момента обаче слушам предимно японско. зарибенията ми е голяма ~~
чалга и аниме на мене също не ми се връзва, въпреки че не мисля, че трябва да съдим по това кой какво слуша. И все пак чалга и аниме seems unbefuckinlievable XD

до някаде си права ама чалгарите са мн прост народ, само тук таме се намират нормални сред тях ма са 1 на 1000 да не кажа на 1000000 ;)
Aug 11, 2010 5:36 AM

Jun 2010
3
Metal FTW, а иначе, когато искам да се развеселя или да живна малко си пускам много мръсно техно :D А относно чалгата... със сигурност има и такива, които слушат само чалга, но със сигурност са много малко. Това ми напомня на рд-то на animes Когато пуснаха 1 AMV на наруто или нещо подобно и някаква песен на Емилия или Преслава (абе някаква фолк певица беше :D ) полoвината се хванахме за главата, а останалата ---> O.o
Aug 16, 2010 12:33 PM
Apr 2010
21
hard rock, heavy/trash/death metal, dnb и trance-а ми допада донякъде.
Apr 2, 2012 2:09 AM

Nov 2009
209
Оф защо въобще подхващате темата за чалга... Мисля че има чалгари които гледат Наруто, дам...

Таа какво слушам? - Hardcore, Rock, Jazz
"When I was a kid I used to pray every night for a new bicycle.
Then I realised God doesn’t work that way, so I stole one and prayed for forgiveness."
Emo Philips
Apr 11, 2012 3:09 PM
Sep 2011
7
ми аз слушам мн неща, но не и българско :D освен 2-3 песни. Наистина анимета + чалга ми се струва.. абе адски странно, ама всеки си има вкус ся :D
Apr 29, 2012 5:30 AM

Feb 2011
246
Слушам основно Armin, Tiesto, Ferry Corsten, Mark Knight, Moby, Lisa Lashes, ATB, BT, Marco V, Paul Oakenfold… Също така ме радват и жици: P.O.D., Creed, Godsmack, Celldweller, Linkin Park (само първите им два албума). Харесвам и по-шашави и нестандартни неща като Prodigy, Overseer и Rob Dougan. Луд фен съм на музиката от игри, най вече на поляците правили The Witcher и на Michiru Yamane (Castlevania). Не харесвам чалга, но и музиката от аниметата не ме радва особено.
Jan 22, 2013 8:13 AM
Dec 2012
5
Честно казано моите музикални предпочитания зависят много, ама МНОГО от настроението ми. Мога да слушам абсолютно всичко (до известна степен). В последно време съм на power/thrash/hard rock/heavy вълна, но допреди една две седмици слушах само аниме саундтраци.
Jan 25, 2013 6:56 AM
Sep 2011
7
zealot7 said:
Слушам основно Armin, Tiesto, Ferry Corsten, Mark Knight, Moby, Lisa Lashes, ATB, BT, Marco V, Paul Oakenfold… Също така ме радват и жици: P.O.D., Creed, Godsmack, Celldweller, Linkin Park (само първите им два албума).
:o и аз слушам някои от тези ! на P.O.D, ATB, BT и Moby имам само по 1 песен, на linkin park бая, Tiesto слушам малко (понеже не съм слушала мн песни, иначе сиг ше ми харесат още) :D иначе любимата ми група е simple plan, близко зад нея са green day, nickelback, слушам alternative rock и metal, sting също, trance като цяло мн харесвам, обаче нямам мн песни, обожавам 4 от песните на dj sammy, имам бая песни от анимета, david guetta понаслушвам, hip hop и RnB също имам :D от всичко само чалга, бийбър и ники минаж не понасям... -_-
mirelavxJan 25, 2013 7:01 AM
Jan 21, 2014 11:23 PM

Jan 2014
2926
Аз предимно слушам всякакъв вид метъл,но ми харесват и песни от други стилове(освен чалга и тия нови поп простотии които се мислят за музика,съжелявам ако обиждам някой).
Feb 25, 2014 5:55 AM

Nov 2008
65
Nirolo said:
"Няма стил който е не слушаем, има алкохол който е не изпит."

qft
Иначе евала за цялото мнение!

Аз не знам какво се води, че слушам, само знам, че това http://www.last.fm/user/vegetosayajin в момента на писането на този пост гласи, че най-любимата ми банда е TOOL.
Оттам нататък няма значение. ^^
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (2) « 1 [2]

More topics from this board

» Най-популярни анимета в България?

Vesko_07 - Jul 22, 2024

5 by Andyfyh »»
Jan 4, 1:55 PM

» Стари дискове или епизоди

Vesko_07 - Aug 20, 2024

5 by alshu »»
Aug 21, 2024 9:33 AM

» Български Фен дублажи

UghYupYup - Jul 28, 2024

4 by alshu »»
Jul 29, 2024 6:42 AM

» Тема за донгхуа (това де, китайска анимация)

alshu - Jul 19, 2021

42 by alshu »»
Dec 24, 2023 2:25 PM

» Hidden gems

alshu - Jul 17, 2020

8 by CritiasBG »»
Sep 17, 2023 4:10 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login