Forum Settings
Forums
New
May 19, 2010 1:12 PM

Jun 2008
107
Mam kilka pytań:

1. Kto się na konwent wybiera?
2. Jeśli się wybieracie - to jakie panele planujecie zobaczyć? W jakich konkursach chcecie wziąć udział??

Spodobały mi się następujące konkursy:
"Rozpoznaj Anime po screnach. [Prowadzi Cobra]

Kolejna edycja konkursu w moim wykonaniu. Drużyny 3 osobowe, pytania w 3 kategoriach, więcej pytań (ponad 300 serii). Zapraszam gorąco, każdy znajdzie coś dla siebie.

Konkurs openingów i endingów [Prowadzi Cobra]

Uważasz, że świetnie znasz muzykę z serii anime, jeśli tak to zapraszam na mój konkurs. "
Uczestnictwo w grupach 3 bądź 4 osobowych (zależy od ilości chętnych)."

Damaris wstępnie zgodziła się być w mojej drużynie odgadywaczy - ktoś jeszcze chętny? :)
Reply Disabled for Non-Club Members
May 19, 2010 1:43 PM
Mar 2010
27
panele

Stwórz se superbohatera [Prowadzi Henriett]
Każdy pisał kiedyś przynajmniej jedno opowiadanie. A jeśli pisał, to na pewno przynajmniej raz stworzył coś pokroju Mary Sue. Wróć - a co to takiego właściwie jest? Tego typu pytania, o łamaniach konwencji w fanficach, o tworzeniu intrygujących postaci nie tylko na potrzeby zwykłych opowiadań, ale i scenariuszy, larpów czy zwykłych sesji, zadane zostaną w czasie prelekcjo-dyskusji na temat tworzenia bohaterów (nie) koniecznie literackich.

Anime z Polonii 1 [Prowadzi Rai]
Pamiętasz ten czas, gdy zasiadałeś przed telewizorem, w tle brzmiał włoski dubbing a Ty z szeroko otwartymi oczyma śledziłeś przygoty swych ukochanych bohaterów, często nie wiedząc, że masz do czynienia anime? Panel dla wszystkich tych, którzy chcą powspominać Yattamana, Tygrysią Maskę, Zorro i wiele, wiele innych!

Kultura kuchni japonskiej [Prowadzi Rai]
Co robisz, gdy jesteś głodny? Idziesz do kuchni, otwierasz lodówkę, wyciągasz pierwszą lepszą rzecz i jesz? Może nie wiesz, ale w Japonii liczy się każdy gest, nawet najmniejsza rzecz ma wielkie znaczenie. Panel o jedzeniu i wszystkim, co z nim związane. Czas ugryźć trochę kultury :3

Last Exile - maszyną i parą [Prowadzi Juki]
Panel dyskusyjny o doskonałej serii w klimatach steampunku, jaką przygotowało Studio Gonzo, zaś w Polsce została pokazana przez Hyper, a niedawnymi czasy wydana na DVD przez Anime Gate.

Jak dobrze być złym [Prowadzi Duo]
Czy i Ty zastanawiałeś się wielokrotnie co byś zrobił posiadając takie moce jake Death Note. Geass lub inne zdolności mogące z łatwością zabijać masy? A Ty jakbyś wykorzystał taką moc? Czy byłbyś wstanie zabić dla własnych korzyści? Zapraszamy do dyskusji!

konkursy

Odpałowy Konkurs Rysunkowy [3rd edition] [Prowadzi Karin]
Znudziły ci się oklepane konkursy rysunkowe? Masz ochotę spróbować czegoś nowego? Wpadnij na trzecią już edycję tego odpałowego konkursu i pokaż, jakie cuda potrafisz stworzyć na papierze! Oceniana będzie kreatywność i dokładność wykonania. Do wygrania wiele ciekawych nagród. Zapraszamy!

Konkurs na opowiadanie o wampirach [Prowadzi Wind-Mess]
Irytuje was kreacja wampirów, które zachowują się jak żarówka w promieniach słońca? Wasza wizja odbiega od wyobrażeń o "złotowłosym bogu", który jak bałwan leci na rozdziawiona pannę? Jesteście fanami takich serii jak Hellsing czy Vampire Princess Miyu? Teraz macie okazje obronić honor wampirów i pokazać je takimi, jakimi powinny być w waszym mniemaniu! Przyjdzcie, napiszcie historię o prwdziwych krwiopijcach.

Konkurs rysunkowy na nową postać Kuroshitsuji [Prowadzi Wind-Mess]
Często w myślach kreowałeś nowe postaci do historii Kuroshitsuji? Może oczami wyobraźni widziałeś siebie wplecionego w akcję z XIX-wiecznej Anglii? Byłeś bogiem śmierci, paniczem czy może lokajem? Przyjdź na konkurs. pokaż nam wytwór swojego umysłu i sprawdź czy akurat twoja postać ma zadatki na kolejnego bohatera w świecie Yany Toboso!

Wyścig w workach [Prowadzi Watari Yumiko]
Chcesz znowu poczuć się jak dziecko lub nim jesteś, a ponadto jesteś przekonany o swojej szybkości pomimo worka? Jeśli tak przyjdź i zmierz się z innymi!

Po... por... portrety! [Prowadzi Henriett]
Warsztaty, w czasie których pokazane zostaną elementarne zasady rysowania portretów super realistycznych, pół-fantastycznych oraz mangowych. Niespodziewane wskazówki, ciekawe triki pokazujące, że ludzka twarz - przynajmniej w teorii - powinna być bardziej symetryczna niż jakakolwiek inna figura. A jak jest naprawdę, wie każdy spoglądając w lustro. Serdecznie zapraszam.

z warsztatów

Shiro RooM!!
Masters of the Nightmare vol.2 - Drugi koncert z cyklu "Masters of the Nightmare", który tak naprawdę miał być trzecim i ostatnim, z tego cyklu. Jak dobrze wiecie w dniu 10 kwietnia koncert na Magnificonie się nie odbył - z wiadomych z resztą przyczyn.... Rekompensata? wyrówanie? Nazwijcie to jak chcecie... Koszmar, którego nigdy nie zapomnicie...,ale czy napewno odważycie się wejść do "Białego Pokoju"?

z pokazów bo brzmi ciekawie

no i twoja drożyna:)
May 19, 2010 1:52 PM

Jun 2009
213
1. WYBIERAM SIĘ NATURALNIE! ;)
2. Panele, które mnie zainteresowały:
- Last Exile - maszyną i parą
Konkursy:
- OMG, shoes~!
- Rozpoznaj Anime po screnach.
- Konkurs openingów i endingów

Coś mało tego... Jak na 40 zł o_O

Mam już dwa pierwsze miejsca na koncie w konkursie na openingi i endingi, więc nie wiem, czy mnie chcecie... ;PP
May 21, 2010 10:49 AM

Jun 2008
107
Neko pytanie powinno brzmieć - czy Ty chcesz do swojej drużyny takie kompletne amatorki? :P
May 21, 2010 12:16 PM

Jun 2009
213
xD nie zapominajmy o pozostałych członkach - wydelegujmy ze dwie drużyny od razu! ^^ (choć do poznawania po screenach to chyba dołączę do Megumi-Rose z Rzeszowa, bo ona ma do tego niesamowitą pamięć *.* xP) naturalnie, że chcę :)) może znacie serie, których ja nie znam, albo pamiętacie inne piosenki niż ja... tak też się zdarza ;))

EDIT: robi ktoś jakiś cosplay? (niekoniecznie na konkurs ;))
Neko-himeMay 23, 2010 2:46 AM
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» REAKTYWACJA!

Jultrumo - Jan 7, 2011

2 by Jultrumo »»
Jan 8, 2011 1:28 PM

» NOWY POCZĄTEK

Jultrumo - Dec 7, 2010

10 by Jultrumo »»
Dec 17, 2010 3:23 PM

» SOBOTA 04.12

Neko-hime - Dec 2, 2010

1 by HejK »»
Dec 3, 2010 2:21 AM

» Konwenty

Neko-hime - Mar 17, 2010

34 by Sheyrena »»
Nov 22, 2010 5:49 AM

Poll: » Spotkanie integracyjne cz. 2

Neko-hime - Oct 24, 2010

8 by Neko-hime »»
Nov 11, 2010 2:39 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login